Pesse wint derby

Pesse - Meteen na de winterstop stond er voor de mannen van Kramer een belangrijke wedstrijd op het programma. Pesse kwam eerst op achterstand maar rechtte sterk haar rug tegen Ruinen. Vooral Hartman bleek een plaag voor de bezoekers.

Snelle start

De wedstrijd kwam direct uit de startblokken. Ruinen probeerde meteen de wil op te leggen aan de Pessenaren. De eerste kans kwam echter wat later in de wedstrijd door voorbereidend werk van Van Belkum. Zijn goede actie en voorzet kwam op de schoen bij Horlings, maar zijn schot miste de goede richting. Even later pakte Ruinen toch de voorsprong. Uit een corner was het Hoorn die de bal hard bij de eerste paal binnen kopte (0-1). Deze voorsprong voor de gasten maakte Pesse wakker en het deed er gelijk een schepje bovenop. Allereerst was het een vrije trap van Strijker die Pinxterhuis aan het werk zette. Na deze waarschuwing aan het adres van Ruinen bleef Pesse doorgaan en vlak voor rust wist het toe te slaan. Hartman controleerde de bal op de borst in het zestienmetergebied na een pass van Poeste. Met een leep lobje kon hij Verbrugge de bal toespelen. De spits volleerde vervolgens de bal koelbloedig in de hoek (1-1).

Hartman op schot

Na de rust bleef Pesse doorgaan met het spel waarmee het de eerste helft was geëindigd. Het zocht de aanval en plukte daar al snel de vruchten van. Een fijne voorzet van Poeste kwam op het hoofd van Hartman die Pinxterhuis kansloos achterliet (2-1). Even later leek de spits voor de tweede keer toe te slaan, maar zijn inzet werd door leidsman Schoonderwoerd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Pesse bleef aandringen en offensief wist Ruinen niet door de sterke defensie van Pesse heen te komen. Ongeveer een kwartier voor tijd kon Hartman de wedstrijd beslissen. Uit de draai produceerde de aanvaller een schot waar Pinxterhuis het antwoord schuldig op moest blijven (3-1). In het restant van de wedstrijd speelden de Pessenaren gecontroleerd de wedstrijd uit. Door de overwinning heeft Pesse de voorsprong op de naaste concurrenten tot zes punten weten uit te bouwen.

Opstelling Pesse: Waninge, van Dam, Evenhuis, Kleine, van Wijk, Strijker (van Slooten), Meijer, Poeste (de Vries), Veninga (Slomp), Verbrugge en Hartman.

Man van de Wedstrijd: Marco Hartman

Rens Steenbergen