Dames Olhaco boeken eerste thuiszege tegen Lutheria

Hoogeveen - De dames van Olhaco maakten na de eerste thuiszege van het seizoen een vrolijke vreugdedans. Eindelijk kon het thuispubliek op een overwinning worden getrakteerd en dat stemde tot grote tevredenheid.

Olhaco speelde een uitstekende wedstrijd tegen middenmoter Lutheria en boekte een 4-0 zege via 25-19, 25-15, 25-18 en 26-24. Door deze winst steeg de ploeg van trainer Veldscholten naar de veilige achtste plaats.

Broodnodig

Marcel Veldscholten was heel blij met de broodnodige vijf punten. Zijn ploeg stond op een pd-plaats, maar passeerde nu twee ploegen en kwam in verliespunten gelijk met Lutheria, waarvan in De Lutte ook al gewonnen werd. „Dit was onze beste thuiswedstrijd. We hebben uit betere wedstrijden gespeeld. We hebben goed gespeeld en daardoor was er ook nauwelijks aanleiding om te wisselen. Je zag de laatste wedstrijden dat het geloof op een goed resultaat steeds beter werd. De ploeg maakt elke week progressie. Dit is een hele belangrijke overwinning.”

Veldscholten koos als basisopstelling voor Margit Habing, Romee Veenstra, Cyanne Werkman, José Dorland, Dorien Wobben, Lisanne Coelingh en libero Lisanne van der Sleen. De eerste set verliep tot 19-18 gelijk op, maar daarna sloeg de thuisclub een gaatje naar 25-19. Dat was een mooie opsteker voor Olhaco, maar het wilde meer. In de tweede set speelde Olhaco zeer sterk. De thuisploeg pakte verdedigend alles van de vloer. Met veel servicedruk werd Lutheria in de problemen gebracht en bezweek het onder de druk. De jeugdige Cyanne Werkman kreeg meer vat op de midaanval van de gasten en aanvallend scoorden José Dorland, Lisanne Coelingh en de jeugdige Romee Veenstra regelmatig. Daarnaast speelde libero Lisanne van der Sleen een uitstekende wedstrijd en pakte vrijwel alles van de vloer en was overal bij. De tweede set ging dan ook overtuigend via 25-15 naar de thuisclub.

Fouten

In het begin van de derde set leek de set terecht de naam ‘berucht’ te dragen, want Olhaco kwam met 1-5 achter door enkele fouten. Door middel van een enorme werklust pakte de ploeg een 12-8 voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Romee Veenstra, Margit Habing en Cyanne Werkman kenden goede serviceseries en mede daardoor pakte Olhaco de derde set toch nog vrij overtuigend met 25-18. De vierde set werd de spannendste set van de vermakelijke wedstrijd. Bij 8-9 kwam Susan Otten voor José Dorland in de ploeg en ook zij ging rustig door met scoren. Ook in deze set was de enorme servicedruk een belangrijk wapen voor Olhaco, maar toch kon de ploeg geen afstand nemen. Er ontstond een ongekend spannende slotfase. Bij 23-24 leek Lutheria op de winst af te stevenen, maar opnieuw vocht Olhaco zich sterk terug. Uiteindelijk zorgden scores door de jeugdige speelsters Cyanne Werkman, Romee Veenstra en Susan Otten voor de 26-24 winst.

Olhaco-Lutheria 4-0 (25-19, 25-15, 25-18, 26-24)