Gelukkige overwinning VVAK op SETA

Alteveer - VVAK heeft in haar eerste thuiswedstrijd in 2020 een gelukkige overwinning behaald tegen SETA uit Musselkanaal. Na een 0-0 ruststand stond er na een goede tweede helft van VVAK zijde een 2-0 eindstand op het scorebord.

Hoog tempo in eerste helft

Beide teams begonnen met een hoog tempo aan het duel maar ook aan beide kanten veelvuldig balverlies. In de vijfde minuut was het Gerben Mennink die het vijandelijke doel opzocht maar naast de goal schoot. SETA had een veldspeler in het doel omdat hun eerste doelman ernstig was geblesseerd bij de wedstrijd tegen Borger. Aan de andere kant was het de snelle Issa Chuma die na een voorzet van O. Altun ruim over het doel van Tim Stille schoot. Na een kwartier een mooie aanval over meerdere schijven van de gasten met als eindstation Gerben Mennink die zijn streep ruim over de goal knalde.

Onbenutte penalty SETA

De bezoekers kregen in de 27e minuut een penalty. Peter van de Vegt maakte in het zestien metergebied een overtreding met een strafschop tot gevolg. Strafschoppen en SETA vormen dit seizoen geen goed huwelijk en ook in deze wedstrijd werd er niet gescoord, de bal werd namelijk snoeihard op de paal geschoten door Ahmed Yousif. Het verdere verloop van de eerste helft speelde zich veelal af op het middenveld met geen uitgespeelde kansen. Met name Chuma Yousif en de beste speler van SETA David Karabed waren te individualistisch. Beide teams zochten de thee op met een 0-0 stand.

Goed velspel VVAK in tweede helft

Na de rust kwam VVAK goed uit de kleedkamer met goed veldspel. In de 47e minuut was het Dijon Bruins die maar net naast de goal mikte. In de 56e minuut kwam VVAK toch op voorsprong. Een vrije trap van Dijon Bruins werd in de zestien met de hand beroerd door een SETA speler en dat betekende een penalty voor VVAK. Topscoorder Erik Sieders begaf zich achter de bal en schoot feilloos de 1-0 binnen. Hierna gaf SETA meer ruimte weg en dat kwam de wedstrijd ten goede. Over en weer zochten beide teams volop de aanval. Aanvoerder David Karabed van SETA omspeelde diverse spelers van VVAK maar zijn schot ging rakelings naast de goal van keeper Tim Stille. In de 65e minuut komt VVAK goed weg na een overtreding in de zestien op O. Altan. De scheidsrechter wil niets weten van (weer) een penalty en wuifde dit weg. Enige minuten later een pegel van de aanvoerder van SETA op de bovenkant van de die het veld weer in spatte. Ook Dijon Bruins raakte met een diagonaal schot de buitenkant van de paal.

Beslissende tweede goal

In de 77e minuut was er de assist van Erik Sieders op Dijon Bruins die de bal uitstekend aannam en in een keer op de pantoffel achter de kansloze doeIman schoot. In blessuretijd werd er door de SETA keeper nog een kopbal van Erik Sieders van de doellijn gehaald. Na de speeltijd stond er een 2-0 eindstand op het scorebord en dat betekende de tweede overwinning op rij voor de mannen van trainer Freddy de Boer. Volgende week speelt VVAK een uitwedstrijd tegen VEV uit Klazienaveen Noord.

Opstelling VVAK: Tim Stille, Gerben Mennink, Peter van de Vegt, Marco Jonkman, Joran Botter, Marc Padding (82 Martin Overgaauw), Melvin Benjamins(75 Danny Keuze), Dijon Bruins, Gerjan Kamphuis (60 Vincent Drent), Dylan Meinen en Erik Sieders.

Man van de wedstrijd: Gerben Mennink

Henk Timmerman