Rick Mulder is nieuwe trainer HZVV

Hoogeveen - Met de aanstelling van Rick Mulder als hoofdtrainer heeft het bestuur van de Hoogeveense zaterdaghoofdklasser HZVV de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer voltooid.

De huidige trainer van het beloftenteam is met ingang van het seizoen 2020-2021 de opvolger van Gert van Duinen, die de club na drie seizoenen verlaat. Jaap Scholing gaat als assistent-trainer aan de slag bij de rood-witten. Hij volgt Harold Brunsting op.

Mulder (47) koppelt ambitie aan ervaring. Hij was eerder actief bij verschillende BVO’s. Zo werkte hij in de jeugdopleidingen van FC Emmen en FC Groningen en was hij hoofdtrainer van de vrouwen van SC Heerenveen. Bij de amateurclubs in de regio waar hij onder contract stond, wordt hij nog steeds geprezen om zijn vakmanschap.

Furore

Dit seizoen maakt Mulder furore met het tweede team van HZVV, dat als debutant verrassend goed presteert in de reserve hoofdklasse. Spelers zijn onder de indruk van zijn werkwijze. Zowel de ontwikkeling van het individu als het team is bij hem in vertrouwde handen. Nu krijgt hij van de club de kans zijn visie op de hoofdmacht te projecteren.

„Ik ben daar uiteraard erg blij mee”, zegt hij in een eerste reactie. „Dit is een grote en mooie club met ambitie en die heb ik zelf ook. Het is fijn dat de club vertrouwen in mij heeft.”

Marcel Schoemaker van de technische commissie heeft de afgelopen weken met meerdere kandidaat-trainers gesproken. „We hadden er natuurlijk direct voor kunnen kiezen om Rick door te schuiven, maar we wilden ons breed oriënteren. Nadat bekend was geworden dat Gert zou stoppen, hebben we een kleine twintig reacties gehad. Dan is het prettig om te constateren dat Rick er op een positieve manier uitspringt.”

De nieuwe hoofdtrainer heeft een reputatie als opleider. Hij hoopt dat de huidige selectie zoveel mogelijk intact blijft, maar zal ook blijven investeren in de spelers uit de eigen jeugdopleiding.

Hij kan daarbij rekenen op de steun van Jaap Scholing (45), die als assistent-trainer terugkeert op het oude nest. Hij heeft zowel een verleden als voetballer en als trainer bij HZVV. „Als klein jongetje kwam ik al bij de club. Ik ben echt opgegroeid met HZVV. Dat maakt het des te mooier om in deze rol aan de slag te gaan. Ik heb er zin in.” Scholing staat nu nog onder contract bij SC Lutten.