Dames Olhaco willen aansluiting met de middenmoot

Hoogeveen - De dames van Olhaco spelen een zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Lutheria. De heren van Olhaco staan voor een zeer lastige uitwedstrijd bij het lastige Sovoco. Kortom een spannend weekend voor beide ploegen van de Hoogeveense volleybalclub.

De dames van Olhaco zijn in een heftige strijd om degradatie te voorkomen, gewikkeld. De ploeg van trainer Marcel Veldscholten staat momenteel op de tiende plaats in 2B, maar dat zou pd-wedstrijden betekenen en dat wil niemand. Het is dus zaak voor Olhaco op de ranglijst te stijgen. Daarvoor zou een zege tegen nummer zeven Lutheria uit De Lutte zeer belangrijk zijn.

De gasten hebben zeven punten meer en als Olhaco de aansluiting met de middenmoot wil realiseren zal het moeten winnen. Eerder dit seizoen won Olhaco in De Lutte met 1-3. De Hoogeveense dames willen deze prestatie graag herhalen. Lutheria kent een redelijke fase met drie zeges uit de laatste zes duels. Zaterdag werd met 0-4 gewonnen bij Dynamo 2, waar Olhaco onderuit ging. Olhaco verloor al negen keer en won drie keer, dus het belang van deze thuiswedstrijd is zeer duidelijk. De wedstrijd Olhaco-Lutheria begint zaterdag in sporthal Trasselt om 18.30 uur.

Heren

De heren van Olhaco draaien tot nu toe een uitstekend seizoen met een knappe derde plaats. De ploeg van trainer Menno Volkerink won al vijf duels achter elkaar, waarvan vier met 4-0. De ploeg kwam weer dichterbij de top twee. Olhaco speelt de lastige uitwedstrijd bij Sovoco in Soest.

In Hoogeveen won Olhaco met 3-1, maar Sovoco heeft zich na vijf nederlagen uitstekend hersteld en steeg naar de zesde plaats. Sovoco heeft veel last van blessures. Het verloor haar laatste twee duels van Orion 2 en Bovo. Olhaco zal in topvorm moeten zijn om de winst te kunnen pakken. Dat zou belangrijk zijn met de duels tegen koploper Sudosa-Desto en nummer twee Huizen in aantocht.