Voetbalcompetitie wordt hervat in alle klassen; Spanning is groot voor derby Pesse-Ruinen

Hoogeveen - De voetbalcompetitie wordt dit weekend hervat voor alle clubs, behalve HZVV, Hoogeveen en VVAK. Vorige week begonnen de Hoofdklassers al en dit weekend komt iedereen weer in actie.

De spanning is groot voor de enige lokale derby tussen Pesse en Ruinen. Daarnaast wordt de Drentse derby Fit Boys-ZZVV gespeeld.

Zaterdag

Hoofdklasse B: HZVV hervatte de competitie uitstekend met een 4-2 zege op Volendam. De ploeg gaat op bezoek bij nummer veertien De Dijk in Amsterdam. De Dijk verloor vijf keer op rij, maar pakte de laatste weken punten. Haar laatste twee duels tegen SDCP en Purmersteijn leverden een zege op. Thuis won HZVV moeizaam met 3-2. HZVV won voor de zesde keer op rij en heeft kans op de tweede periode en dat zou een ongekend succes zijn. Zo ver is het nog niet, want De Dijk is gebrand op revanche en van HZVV wordt eigenlijk verwacht dat er een overwinning wordt geboekt. De ploeg kan laten zien of het die druk aankan.

1E: Noordscheschut brengt een bezoek aan promovendus Leeuwarder Zwaluwen. De Leeuwarders wonnen van hun laatste zes duels maar een keer, maar dat was wel tegen Drachtster Boys. Noordscheschut won haar laatste twee duels en is ook favoriet in dit duel. Een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Den Ham ging met 2-0 verloren. Van Noordscheschut mag echter verwacht worden dat het de drie punten mee naar huis neemt.

2J: Elim is hekkensluiter met slechts één zege. De ploeg moet naar nummer elf Bedum, dat uit de eerste klasse degradeerde. Bedum won haar laatste drie duels niet. Elim verloor zes keer op rij, haar laatste zege dateert van 19 oktober 2019. Elim won een oefenduel met 5-3 van Lutten, misschien geeft dat steun voor een zege in Bedum. De Weide steeg door een goede fase naar de tiende plaats, maar het wil hogerop. De Weide speelt de lastige uitwedstrijd tegen nummer twaalf The Knickerbockers. TKB heeft het moeilijk en won al vier keer op rij niet. Een oefenwedstrijd tegen Winsum ging met 4-6 verloren. De Weide verloor met 0-2 van Vroomshoopse Boys, maar slaat bij winst een goede slag.

3D: Hoogeveen zakte na een sterk begin enigszins weg en won vijf keer op rij niet. Hoogeveen gaat op bezoek bij nummer vijf Lutten. Lutten zit in een betere fase, want het is al drie duels ongeslagen. Vorig jaar won Hoogeveen met 1-2 en zal daar opnieuw voor tekenen. Hollandscheveld staat twaalfde. Het speelde de laatste twee duels gelijk, het is weer aan een zege toe. Dat wordt een lastige klus bij nummer vier Klazienaveen, dat al zes duels ongeslagen is. Toch zou een zege zeer welkom zijn voor Hollandscheveld. ZZVV is al zes duels op rij ongeslagen. Het gaat op bezoek bij hekkensluiter Fit Boys, dat haar laatste vier duels verloor. ZZVV zou tegen deze ploeg eigenlijk geen fout mogen maken.

4D: Tiendeveen begint het nieuwe jaar met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Mussel. Tiendeveen is weer aan een overwinning toe, want het verloor drie keer achter elkaar met ruime cijfers. Het gepromoveerde Mussel heeft maar een punt en Tiendeveen mag tegen deze tegenstander geen fout maken. SCN brengt een bezoek aan Wildervank, dat zes duels ongeslagen was, maar de laatste keer fors onderuit ging tegen Angelslo. SCN heeft de punten hard nodig, want het won haar laatste drie duels niet. Een lastige opgave voor SCN. Nummer dertien Nieuw Balinge speelt het belangrijke duel bij nummer twaalf SVBO. SVBO heeft een punt meer en het is voor Nieuw Balinge dan ook zaak deze wedstrijd te winnen. SVBO won al vijf keer op rij niet.

5F: VVAK deed goed werk door met 0-6 bij Erica ’86 te winnen. Zaterdag ontvangt VVAK nummer vier Seta en dat is een ander kaliber. Na vier zeges verloor Seta haar laatste wedstrijd tegen MSC ruim met 2-5. VVAK heeft dit jaar al een wedstrijd in de benen en misschien is dat een voordeel ten opzichte van de gasten. VCG kende een moeizame fase met één zege uit vijf duels. Het wordt weer tijd voor drie punten, maar tegen nummer twee MSC wordt dat niet gemakkelijk. MSC kent een goede serie, want het won vijf van de laatste zes wedstrijden. Haar laatste nederlaag dateert van 26 oktober 2019. Een lastig karwei derhalve voor VCG.

Zondag

Hoofdklasse A: Hoogeveen ontvangt nummer twaalf Be Quick 1887 uit Haren. Hoogeveen begon dit jaar met een teleurstellende 3-0 nederlaag bij Hollandia. Na negen keer ongeslagen te zijn gebleven was dat de derde nederlaag van het seizoen. Theoretisch staat de ploeg nog bovenaan, want het heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan de top twee. Be Quick verraste MSC met een 5-0 zege en HZVV met 1-2 in een oefenduel. Vorig seizoen won Hoogeveen twee keer van Be Quick, maar de gasten lijken beter in vorm te zijn dan destijds. Hoogeveen zal flink aan de bak moeten om de winst te kunnen behalen.

2K: Zuidwolde staat achtste. De ploeg ontvangt nummer drie Frisia 1883 LAC. De Leeuwarders doen het goed en verloren van hun elf laatste wedstrijden alleen van Jubbega. Dat zegt wel genoeg. Zuidwolde kan dan ook op een lastige middag rekenen. Zelf won het drie van de laatste zeven duels. Om ver van de gevarenzone weg te blijven zou een zege zeer welkom zijn.

3C: Hodo leek op de goede weg door twee gelijke spelen en een 3-1 zege op koploper Raptim. De 0-4 nederlaag tegen Twedo kwam dan ook zeer onverwacht. Hodo speelt een belangrijk duel bij nummer dertien Bellingwolde, dat net zoveel punten heeft als Hodo. Beiden wonnen twee duels. Voor Hodo is het zaak deze wedstrijd te winnen om Bellingwolde te kunnen passeren.

3D: In Pesse en Ruinen wordt al weken uitgekeken naar de derby tussen de koploper Pesse en nummer vier Ruinen. Pesse draait een geweldig seizoen met een periode en een ongeslagen status. Ruinen presteert wat wisselvalliger. De laatste wedstrijd werd met 4-2 van Trinitas gewonnen, maar eerder verloor Ruinen thuis van Olyphia en Steenwijk. Pesse lijkt de favoriet wegens de ranglijst, maar Ruinen zal gebrand zijn op de winst. ZVV ,met