Iris Optiek is al 40 jaar een begrip in Hoogeveen

Hoogeveen - Iris Optiek bestaat in februari 40 jaar en dat gaat niet ongemerkt voorbij.

„We vieren dit het hele jaar. Vooral onze vaste klanten willen we in het zonnetje zetten. Dankzij hun vertrouwen doen we dit nog steeds met heel veel plezier. We verzamelen alle kassabonnen en aan het einde van het jaar kun je naast andere leuke prijzen een reischeque winnen. Ook doen we leuke acties waaronder het Rad Van Fortuin. Daarmee draai je voor korting na aankoop van een nieuwe bril, maar je kunt ook het gehele aankoopbedrag terugwinnen”, vertellen eigenaren Rink en Esmeralda de Klerck. „In samenwerking met onze glasleverancier Zeiss hebben we ook mooie acties, zoals een gratis paar zonneglazen bij aankoop van een bril of een gratis upgrade naar nog beter kwaliteitsglas.”

Iris Optiek is opgericht in februari 1980. In 1994 is Iris overgenomen van de eerste eigenaar door familie De Klerck, Ad en Ger. „Toen zaten we nog op de plek waar nu Kiri Bowling zit. Ad en Ger zijn in die tijd naar Drenthe verhuisd vanuit Utrecht.” In 1998 is de passage verbouwd en overdekt geworden. „Toen zijn we verhuisd naar de plek waar we nu zitten. Dat is nog steeds een toplocatie, we zitten tegenover de Jumbo.

In 2014 ging Ad met welverdiend pensioen en is de zaak overgedragen aan Rink en Esmeralda, de huidige eigenaren. Ook zij verhuisden vanuit het westen naar Drenthe.

Het team is inmiddels uitgebreid met een opticien erbij. „Dit omdat de drukte is toegenomen en Rink best wat ondersteuning kon gebruiken. Het is makkelijk om online een afspraak in te plannen, maar er zijn natuurlijk genoeg klanten die zomaar even binnen wandelen en die kunnen dan direct geholpen worden”, vertelt Esmeralda.

„We brengen dit jaar een magazine uit, die bij iedereen in de bus valt. Daarin zal ook alles uitgebreid aan bod komen wat betreft ons feestjaar. Natuurlijk beginnen we eerst vanaf 1 februari de hele week met koffie, thee en gebak voor alle klanten die langskomen. Iedereen is van harte welkom dit met ons te vieren.”