Roelof Koobs exposeert in Kringhuus

Hoogeveen - Wethouder Erik Giethoorn heeft zaterdag de schilderijenexpositie van Roelof Koobs geopend in ’t Kringhuus van de Historische Kring Hoogeveen.

Roelof Koobs is geboren in februari 1945 in Meppel. Na de lagere school ging hij naar de ambachtsschool waar hij de schildersopleiding volgde. Toch ging hij niet werken in dit vak, hij werd kelner. In 1967 ging hij in Hoogeveen werken bij Hotel Homan en runde laer de stationsrestauratie. Toen de Nederlandse Spoorwegen alle stationsrestauraties terug nam in eigen beheer werd hij kunstschilder. Hij nam schilderlessen bij Leo van Dam en in de jaren die volgden is hij begeleid door onder andere Joop Neutel en Gerard van de Weerd.

Roelof concentreert zich vooral op landschappen, bloemstillevens en dieren.

Hij is nu ongeveer 25 jaar bezig met schilderen, hij woont ruim 50 jaar in Hoogeveen en hij wordt in 2020 75 jaar. Al met al een mooie aanleiding voor een expositie bij de Historische Kring Hoogeveen. De expositie is tot 14 april op dinsdagmiddag en vrijdagochtend te bekijken in ’t Kringhuus aan de Schutstraat 167.

Groepen kunnen ook op een ander moment komen. Een afspraak hiervoor kan gemaakt worden met Roelof Koobs via telefoonnummer 0528-266324, 06-10294413 of roelkoobs@hetnet.nl