Bilderdijk viert 5-jarig bestaan

Hoogeveen - Drie, twee, een: laat de vlag maar los! Met het uitrollen van een speciale jubileumvlag openden bewoners van het eerste uur het jubileumjaar van Bilderdijk vol activiteiten.

Het was maandag volle bak in het woonwijkcentrum, want het bestaat vijf jaar. Het hele jaar wordt het jubileum gevierd met activiteiten voor bewoners, naasten, vrijwilligers en buurtgenoten.

‘In het jaar 2020 vieren we onze verjaardag met zoveel mogelijk betrokkenen door elke maand een activiteit te organiseren’, vertelde hoofd van de locatie Jeanette Berkenbosch. Tot de activiteiten van het jubileumjaar behoren een high-tea, wellness activiteiten en beweegactiviteiten.

‘De eerste van vele mijlpalen die gevierd gaat worden’, sprak Theo Hiemstra, directeur care Treant Zorggroep tijdens de opening. Hij vertelde over de mate van zelfstandigheid van bewoners: ‘Je thuis voelen en doen wat je zelf wil en kan, daar draait het om in Bilderdijk.' Ansichtkaarten als cadeau

Ter ere van het jubileum maakte de schilderclub van Bilderdijk negen unieke ansichtkaarten van hun eigen gemaakte schilderwerken. Theo Hiemstra nam het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van drie kunstenaars van Bilderdijk. Na afloop kregen alle bewoners een setje kaarten cadeau.