LIVEBLOG: Pro forma zitting zaak Ruinerwold

Assen - Op dinsdag 21 januari vindt een pro forma zitting plaats in de strafzaak tegen tegen Gerrit Jan van D. en Josef B. in de zaak Ruinerwold. De twee verdachten worden onder andere verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving. Volg hier het live de gang van zaken in de rechtbank.

De zitting vindt plaats bij de rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen en is openbaar. Aanvangstijdstip is 10.00 uur. Als de hoofdzaal vol is, kunnen andere geïnteresseerden de pro forma zitting in een andere zaal op beeldschermen volgen. Bezoekers hoeven zich niet vooraf aan te melden. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Zorg ervoor om tijdig aanwezig te zijn. Als de zittingszalen vol zijn, is geen toegang meer mogelijk tot die ruimtes.

Wat is pro Forma?

In het strafrecht is een maximum gesteld aan de tijd die een verdachte in voorarrest mag zitten. Voor dat moment moet de zaak op zitting zijn gebracht. Wanneer op dat moment het onderzoek nog niet is afgerond, wordt de zaak ‘pro forma’ behandeld. De zaak wordt dan niet inhoudelijk behandeld. De officier van justitie kan tijdens de pro forma zitting informatie verschaffen over de stand van het strafrechtelijk onderzoek tegen de verdachten.