Deelnemers gezocht voor theaterproject ‘Aan de andere kant’ in Westerbork

Westerbork / Hoogeveen - Theaterproject Aan de andere kant (ADAK) is op zoek naar noordelijke amateurzangers, -acteurs en mensen die op een andere manier willen bijdragen aan de nieuwe voorstelling. ‘De vlucht van de kaketoe’.

De voorstelling, die komende zomer gespeeld wordt op het terrein van voormalig Kamp Westerbork, gaat over de gedeelde Moluks-Nederlandse geschiedenis. Op 27 januari en 3 en 10 februari organiseert ADAK informatiebijeenkomsten voor mensen die willen deelnemen. De infoavond op 10 februari wordt gehouden in De Magneet aan de Grote Beer 20 in Hoogeveen. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

ADAK gaat van start met de voorbereidingen voor zijn bijzondere derde en laatste voorstelling. Het nieuwe theaterstuk, met de titel ‘De vlucht van de kaketoe’, gaat zich afspelen op het terrein van voormalig Kamp Westerbork. Deze plek was onder de naam ‘Schattenberg’ ook twintig jaar lang de woonplaats van tientallen Molukse gezinnen. ‘De vlucht van de kaketoe’ heeft een bijzondere plek binnen het vieren van 75 jaar Vrijheid.

Project vanuit de gemeenschap

ADAK vertelt met muziek, film, theater en beweging het verhaal van de gedeelde Moluks-Nederlandse geschiedenis. In De vlucht van de kaketoe begint het verhaal zodra de bezoeker in de bus stapt die vanaf het herinneringscentrum naar het kampterrein rijdt. Figuranten en verhalenvertellers begeleiden de bezoekers langs verschillende theaterscènes en gaan met hen in gesprek. De voorstelling is dan ook intiem, persoonlijk en ingrijpend.

Deelnemers

De kracht van ADAK ligt in het grote aantal amateurdeelnemers dat naast de professionele hoofdrolspelers een rol krijgt. In de aanloop naar de start van de repetities in maart 2020 is de organisatie nu al op zoek naar mensen die geïnteresseerd zijn in deelname.

De première van de voorstelling staat gepland op 17 juni.