Nazaat van onderduikster bedankt Nieuwlande met herdenkingsconcert

Nieuwlande - In 2019 en 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd en dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Om dat te gedenken geeft pianist Marcel Worms op zaterdag 25 januari van 20.00 uur tot 23.00 uur een herdenkingsconcert in de Bethelkerk, Brugstraat 8 in Nieuwlande.

Worms geeft dit concert uit dankbaarheid voor het redden van zijn moeder de tijdens de oorlog.

Marcel Worms studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na zijn eindexamen in 1987 specialiseerde hij zich in kamermuziek. Marcel is actief als kamermuziekspeler en als solist. Hij heeft diverse cd’s uitgebracht en is regelmatig te horen op Radio 4. Zijn moeder, Cato van Volen (1914 -2008) heeft lange tijd ondergedoken gezeten bij de familie Visser in Nieuwlande.

Pianoconcert

Worms speelt het complete Wohltemperierte Klavier deel I van J.S. Bach. Het programma begint om 19.00 uur met een inleiding.

75 jaar vrijheid in Hoogeveen

In heel 2020 vinden diverse activiteiten plaats in de gemeente Hoogeveen om 75 jaar vrijheid in Hoogeveen te herdenken, door te geven en te vieren. Het meest actuele overzicht van de activiteiten in de gemeente Hoogeveen vindt u op hihoogeveen.nl/75jaarvrijheid. Heeft u een aanvulling of correctie op deze lijst?