Brian Prent is Nederlands taekwondo kampioen

Den Haag - Brian Prent heeft de Nederlandse taekwondo titel in de zwaargewichtklasse gepakt. Prent kwam op het toernooi in Den Haag voor het eerst in de zwaarste divisie uit en toonde direct zijn klasse.

Brian Prent is de laatste maanden een aantal kilo’s aangekomen om te voorkomen dat hij samen met broer Kevin in dezelfde gewichtsklasse uit zou komen. In zijn debut in de zwaargewichtsklasse haalde Brian direct de finale. In die finale nam hij het op tegen Robert Dannenberg uit Almelo. Ondanks dat Brian makkelijk naar het hoofd scoort moest hij oppassen voor de counters van Dannenberg, die raar uit hoek kan komen met draai technieken. Dannenberg moest in de derde ronde opgeven vanwege een vervelende blessure aan het dijbeen. Brian stond op dat moment voor met 15 tegen 3 en werd zo dus Nederlands kampioen.

Goed gevochten

Coaches Jari Dekker en Larry Meyer zijn blij met deze titel: „Brian heeft de eer hoog gehouden voor Sidokwan. Dit is niet de score die wij in ons hoofd hadden. We hadden beiden op minimaal twee titels gehoopt, echter zat dat er niet in. De spelers hebben goed gevochten, sommigen verloren nipt of het geluk viel de andere kant op. We hebben 1x goud en 8 x brons gewonnen.”

Dubieus

De score van de tweede partij van Inas Bengrad was dubieus. Door defect materiaal kwamen punten bij de tegenpartij. Ondanks protest kon dit niet rechtgezet worden. Jammer voor Inas omdat zij goed in het gevecht zat, nu moest ze genoegen nemen met brons. Ook Lieke Heling, Robin Westerlaan, Daniëla Oost, Damian van Duivenbode, Maaike Smit, Lotte Kat en Kevin Prent gingen naar huis met een brons.