HHV wint overtuigend van DIO

Hollandscheveld - Nadat HHV1 vorige week de derby tegen Thrianta wist te winnen, stond er vandaag een wedstrijd op het programma tegen DIO uit Oosterwolde. Tot vandaag was deze tegenstander de rode lantaarndrager in de poule zonder één enkele punt. Het was dan ook vooral zaak te waken voor onderschatting en er een doelpuntrijke wedstrijd van te gaan maken.

Eerste punt voor DIO

In de aanval startten: Richard Botter, Corneel Kikkert, Sanne Schiphof en Janique Zomer. In de verdediging begonnen: Jarno Hein, Stef Zwartscholten, Mandy Schuring en Birgit Strijker. Het was DIO die de score wist te openen, dit was ook meteen de enige keer dat ze een voorsprong hadden in deze wedstrijd. HHV liet er geen gras over groeien en begon ook gelijk met scoren. In het begin van de wedstrijd wist DIO de achterstand nog enigszins binnen de perken te houden, maar met tussenstanden van 6-2 en 9-5 was gelijk duidelijk wie hier normaal gesproken als winnaar van het veld zou stappen. Het was met name doordat HHV het verdedigen soms iets te lichtzinning opvatte, waardoor DIO de kans had af en toe een doelpunt te kunnen scoren. Halverwege was de score opgelopen tot 18-7 en werd de kleedkamer opgezocht voor de rust.

HHV bleef ook sterk in tweede helft

HHV kwam goed uit de kleedkamers en wist binnen tien minuten tijd de score verder uit te bouwen naar 25-8. In deze uiterst sportieve wedstrijd, die natuurlijk al lang beslist was, freewheelde HHV naar het einde van de wedstrijd. De tegenstander geloofde het wel en HHV probeerde de voorsprong uiteraard zo veel mogelijk uit te bouwen. Bij een stand van 38-14 was de speeltijd verstreken en kon HHV opnieuw twee punten bijschrijven in deze zaalcompetitie. Door deze winst blijft het eerste van HHV mooi meedraaien bovenin deze poule.

Volgende week spelen beide teams een uitwedstrijd tegen KINEA en zal men op iets meer tegenstand mogen rekenen. De wedstrijd van HHV2 werd uitgesteld, omdat OKO/BIES3 geen team op de been kon krijgen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 13 februari om 20.30 uur in sporthal De Marke.

Mandy Schuring