HV Actief veel te sterk voor dames Kwiek

Klazienaveen - De dames van Kwiek namen het zondag op tegen het HV Actief uit Klazienaveen die één positie onder hun in de ranglijst staan. Het werd geen plezierige middag voor de handbaldames.

Het vorige duel tussen beide teams werd afgerond met een gelijk spel, dus beide teams waren er op gebrand om de winst te pakken. HV Actief nam de bal uit en deed hun naam gelijk eer aan. Op volle snelheid werden de dames van Kwiek overrompelt en keken zij na tien minuten spelen al tegen een 7-1 achterstand aan.

Gemotiveerd

Kwiek moest iets veranderen en het was Dyonne van Slochteren die als midden opbouwster haar team op hun plek wist te zetten. Keepster Daniëlle Bodegraven stopte meerdere ballen van de tegenstander en in de aanval wist Kwiek eindelijk tot scoren te komen. Hierdoor werd de achterstand in de rust beperkt tot 15-8. De duidelijke opdracht in de rust van coach Jesper Arends zorgde ervoor dat de speelsters van Kwiek gemotiveerd uit de kleedkamer kwamen. De verdediging stond aardig en bij Femke van Es wist geen tegenstander door te komen. Helaas maakten de dames van Kwiek zelf veel fouten in de aanval. Ook hadden zij té veel balverlies, waar Actief gemakkelijk gebruik van kon maken. Niemand van het team van Kwiek kon voorkomen dat de stand verder uitliep en zo stond het halverwege de wedstrijd al 25-11. De dames van Kwiek bleven knokken en lieten nog een paar mooie aanvallen zien, maar waren dit keer niet opgewassen tegen het snelle spel van Actief en verliezen fors met 34-17.

Volgende week zondag, 26 januari, spelen de dames weer thuis in sporthal Valkenlaan. Dan gaan zij de strijd aan tegen Hurry-up, die na vandaag nog maar één plek onder hun staan.