Amerikaanse singer-songwriter Jake la Botz in Het Podium

Hoogeveen - De Amerikaanse blues singer-songwriter Jake La Botz komt zondag 15 maart met zijn nieuwe album They’re Coming For Me naar Het Podium in Hoogeveen. De Amerikaan heeft een oor voor ongewone verhalen en brengt dat prachtig ten gehore in zijn liedjes.

Daarnaast heeft Het Podium bevestigd dat The Bössels als support act meekomen bij het concert van Mooi Wark op 7 februari. De rockband TRAX opent 27 maart de avond voor Fortunate Sons, met vette rockcovers. De opbrengst van dit benefietoptreden gaat naar de behandeling van de ex-geluidsvrouw van de band.

Jake La Botz

Jake La Botz speelt bluesmuziek die zijn tijd weerspiegelt van het optreden op straat, in bars, kerken en zelfs tattoostudio's. De jonge Jake La Botz achtervolgde de magie die hij vond in de verhalen op straat in Chicago. Hij deed vrijwilligerswerk in theaters om dichter bij het podium te komen en doorzocht de hele bibliotheek op zoek naar boeken en platen. Hij speelde in metro’s en leerde meer over muziek door blueslegendes als Honeyboy Edwards en Maxwell Street Jimmy Davis. Dit alles zorgde voor een leven als verhalenverteller op straat, in metro’s, in juke joints en later de grote podia over de hele wereld.

Hij deelde onder andere het podium met Ray Charles, Etta James, Dr. John, Mavis Staples, JD McPherson, Buddy Guy en Junior Wells, Tony Joe White, Low Cut Connie en een groot aantal andere grootheden. La Botz benadert zijn muziek met een oor voor het ongewone en een enorme handigheid in spreken over fragiele karakters en bijzondere verhalen. Zijn nieuwe album They’re Coming For Me is een collectie van gekke verhalen met onderwerpen als een magische kam die de wereld kan redden en een bankovervaller die gospels jammert.

The Bössels support bij Mooi Wark

The Bössels is een southern rock tribute uut 't Oosten des lands en speelt een mooie mix van classics van o.a. Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers, The Outlaws en meer. Aangevuld met blues, bluesrock en alles wat ze leuk vinden om te spelen. Flitsende gitaarduels, samenzang, lange solo’s op een stevige basis van bass & drum. Southern rock zoals het hoort!

Kaarten voor alle concerten zijn te bestellen op www.hetpodium.nl, telefonisch op 0528-280180 en aan de kassa van De Tamboer.