PvdA Hoogeveen wil dat college bezuinigingen jeugdactiviteiten terugdraait: ,,Dit is onacceptabel”

De PvdA in Hoogeveen is onaangenaam verrast door het besluit van burgemeester en wethouders om drastisch te bezuinigen op jeugdactiviteiten voor de jeugd.

Na 2020 blijft daar zo goed als niets meer van over, stellen zij.

Ook is de PvdA verbaasd dat de verenigingen hiervan op de hoogte worden gebracht via een brief en niet in een persoonlijk gesprek. ,,Het lijkt er op dat er geen enkel overleg met betrokkenen is geweest en het college geen onderzoek heeft gedaan naar de maatschappelijke effecten”, briesen de sociaaldemocraten in een persbericht. ,,De maatregel raakt veel verenigingen en organisaties. In veel gevallen zal het er toe leiden dat ze geen of minder activiteiten voor kinderen kunnen organiseren.”

Valt niet uit te leggen

Volgens fractievoorzitter Inge Oosting betalen de kinderen de prijs voor deze niet uit te leggen keuze van het college en noemt het besluit onaanvaardbaar. ,,We zijn al door vele verenigingen en vrijwilligers benaderd die van de een op andere dag met deze subsidiestop geconfronteerd zijn. Voor ons valt dit niet uit te leggen en het zou het college dan ook sieren deze maatregel per direct terug te draaien en het bedrag van 25000 euro ergens anders vandaan te halen.”

In de raadsvergadering van 23 januari dient de PvdA een motie in waarin wordt voorgesteld deze bezuiniging terug te draaien.