‘Jef Alberts’ uit GTST te bewonderen tijdens Muziek achter de voordeur

Hoogeveen - Niemand minder dan Bartho Braat, ook wel bekend als Jef Alberts uit Goede Tijden Slechte Tijdens, is tijdens het evenement Muziek achter de voordeur op 2 februari in Hoogeveen te bewonderen. Samen met de Hoogeveense muzikant en zanger Maurice Mulderij speelt hij in een van de woonkamers die die zondag is opengesteld om te genieten van muziek.

Hun deelname is een try out, legt Mulderij uit. „We ontmoetten elkaar in het theater in Delft en we hebben vaak samen een kop koffie gedronken. Van het een kwam het ander. We zijn nu druk met het schrijven van onze voorstelling die begin volgend jaar te zien is in theaters in Nederland. Een pittige voorstelling vol melancholie, waar humor de boventoon in voert, maar die ook gaat over bijvoorbeeld Alzheimer, echtscheidingen en de band tussen vader en zoon.”

Eigen werk

Maar eerst maar eens het optreden tijdens Muziek achter de voordeur. Mulderij speelt voor de eerste keer tijdens dit evenement. Vorig jaar zou hij ook meedoen, maar moest hij afzeggen wegens griep. De Hoogevener heeft zin om de liedjes te spelen. ,,Het is de eerste keer dat we ze spelen voor publiek. We zijn erg benieuwd wat mensen ervan vinden. We spelen allemaal eigen werk.”

Het evenement wordt georganiseerd door Rotary Hoogeveen / De Wolden. De opbrengst is voor het goede doel. Dat is dit jaar de Voedselbank Zuidwest-Drenthe. In 20 huiskamers in het centrum van Hoogeveen zijn 2 februari allerlei muzikale verrassingen te horen. Van klassiek tot jazz, van Jiddisch tot popmuziek en van religieuze pop tot een blazersensemble. Enkele namen die komen spelen zijn: Shake of Music, Cave Canem, Stage 19, Scala goes classic, Klets, Sax-a-Lot, DuoSonic, The Celtic Sessioneers en Maurice Mulderij samen met Bartho Braat.

600 kaarten

De middag begint om 13.45 uur en duurt tot 17.00 uur. De muzikanten spelen drie sets. Er zijn ongeveer 600 kaarten beschikbaar. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Punt H of bij de bibliotheek aan de Willemskade. Ook online zijn de kaarten te koop. ,,De ticketverkoop gaat goed. Bemachtig dus snel je kaartje, voordat het te laat is”, aldus een woordvoerder van de organisatie