Autismecafé start jaar met thema-avond ‘autisme, wat nu..?’

Hoogeveen - Autismecafé Hoogeveen start dinsdag 21 januari in Bibliotheek Hoogeveen met de eerste thema-avond van het dit jaar. Het thema is ‘autisme, wat nu…?!’ en het onderwerp wordt toegelicht door medewerkers van Scauting en het Autisme Expertise Netwerk Drenthe.

Twee medewerkers van Scauting geven als inleiding kort informatie over autisme in het algemeen. Via een powerpointpresentatie worden de belangrijkste kenmerken van autisme besproken. Daarna komt de waarde van een sociaal netwerk voor mensen met autisme aan de orde. Dit is van belang zowel voor ouders van kinderen met autisme als voor volwassenen met autisme. In de presentatie is ook aandacht voor de verschillende instanties in Hoogeveen die ondersteuning en begeleiding kunnen bieden aan mensen met autisme en hun omgeving.

Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Er is ruimte voor het delen en uitwisselen van ervaringen en tips door bezoekers. Wie voorafgaand aan de bijeenkomst al vragen heeft kan deze  stellen via de website www.autismecafehoogeveen.nl

„De diagnose autisme wordt steeds vaker gegeven en veel mensen blijven daarna met vragen rondlopen. De thema-avonden zijn bedoeld als trefpunt zodat gelijkgestemden kunnen ervaren dat ze niet de enige zijn, er begrip is voor de situatie en men ervaringen kan uitwisselen. Familieleden, vrienden en mensen die beroepshalve met autisme te maken hebben, zijn van harte welkom op de thema-avonden”, aldus een woordvoerder van de organisatie.

Doel van het Autismecafé is onder andere om meer begrip te creëren, informatie uit te wisselen en autisme beter op de sociale kaart van Hoogeveen te zetten. Het programma voor de vijf thema-avonden in 2020 is te vinden op de website www.autismecafehoogeveen.nl. De avond op 21 januari vindt plaats in de Bibliotheek Hoogeveen. De inloop is vanaf 19.00 uur. Deelnemen kan zonder aanmelding vooraf. De entree is gratis.