Cor Timmerman benoemd tot erelid van HZVV

Hoogeveen - HZVV-duizendpoot Cor Timmerman heeft vrijdag tijdens de nieuwjaarsreceptie de versierselen van het erelidmaatschap opgespeld gekregen.

Nadat hij voor zijn 40 jaar lidmaatschap van HZVV al was gehuldigd, ging hij rustig zitten. Echter halverwege de speech van voorzitter Henk de Jong werd hem duidelijk dat hij nogmaals naar voren moest komen. Door zijn steun en toeverlaat, zijn vrouw Petra, kreeg hij de zilveren versierselen opgespeld.

Keeper

Cor Timmerman begint in 1979 als voetballer bij HZVV. Cor bleek vooral in de wieg gelegd om te keepen. Vanuit het doel had hij tijd genoeg om ook andere zaken te regelen, vandaar dat hij ook al gauw leider werd van de teams waarin hij speelde. Cor bleek al snel een grote regelneef. Trainingsdagen, wielrenuitstapjes, barbecuën bij hem in de tuin, bowlen, je kon het zo gek niet bedenken. Daarnaast organiseerde hij grofweg zo’n 50 weken per jaar op woensdagavonden de training. Inmiddels zit hij met alle voorbereidingen en trainingen voor de jeugdteams die hij bijgestaan heeft wel op zo’n kleine 2.000 trainingen en wedstrijden. Cor Timmerman doet nog veel meer. En wat hij doet, doet hij ook al heel lang. De meeste activiteiten organiseert hij al meer dan 20 jaar; zoals het carbidschieten en nog heel veel meer.

Rood-wit-bloed

Door al deze activiteiten zou je haast denken dat hij geen tijd heeft om zelf nog te voetballen. Maar dat is niet het geval. Ondanks dat hij de 50 al gepasseerd is en ondanks vele blessures en vooral rugklachten is hij nog altijd aan het keepen bij HZVV. In 2016 werd hij na 36 jaar spelen eindelijk een keer kampioen. Een speler en een regelneef met rood-wit-bloed.