Vrijwilligerscollege geeft inzichten in dementie en dagstructuur

Hoogeveen - Vrijwilligerscollege Hoogeveen houdt een bijeenkomst over de Breinomgevingsme-thodiek op dinsdag 21 januari van 14.00 tot 16.00uur in de Zuiderbreedte aan de Boekenberghstraat 12. Deze bijeenkomst wordt speciaal georganiseerd voor vrijwilligers en mantelzorgers.

Omgeving en dagstructuur zijn van grote invloed op het welbevinden van mensen met dementie. De waarneming van de omgeving verandert wezenlijk bij mensen met dementie en wijkt af van hoe mensen met gezonde hersenen de wereld ervaren. Als je de werking van de hersenen begrijpt, dan weet je hoe je invloed uit kunt oefenen op het gedrag van mensen met dementie. Als de omgeving positief is, dan zal ook het gedrag gunstig zijn en andersom.

Gerja Zomer is casemanager en dementiedeskundige bij de Westerkim. Gerja komt vertellen hoe een gunstige woonomgeving eruit ziet, waardoor mensen met dementie een gunstige dag hebben. In deze bijeenkomst leren deelnemers met andere ogen naar de omgeving te kijken. Daarnaast gaat ze in op omgangsvaardigheden en geeft ze inzicht in de factoren die onrust en stress veroorzaken Dit wordt ook wel de breinomgevingsmethodiek genoemd.

Een bijeenkomst over de woonomgeving, het woon-/leefproces en de invloed van goede omgangsvaardigheden voor mensen met dementie. Deelnemers krijgen inzichten en een methodiek om toe te passen.

Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos, aanmelding vooraf is wel noodzakelijk. Dit kan via de website www.vrijwilligersHoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl.