Hoogeveense ondernemersclub boekt ledenwinst in eerste jaar (en legt nadruk op samenwerking)

Hoogeveen - Het ledenbestand van Ondernemend Hoogeveen is in het eerste jaar gegroeid. Meer dan 240 ondernemers zijn inmiddels aansloten bij de belangenorganisatie. Dat werd maandag duidelijk tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst.

Een jaar geleden werden twee ondernemersverenigingen, Zakenkring Hoogeveen en het Hoogeveense Ondernemers Collectief (HOC), samengevoegd tot Ondernemend Hoogeveen. Met twee voorzitters, Gert-Jan Mannak en Harjo Woltinge, was er een dubbele nieuwjaarstoespraak.

Samenwerking

Beide heren benadrukten het belang van samenwerking, versterking en wederzijds respect en fatsoen. Die laatste aspecten waren ook onderdeel van de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Karel Loohuis.

,,Het gezamenlijke belang moet uitgangspunt zijn’’, benadrukte Mannak. ,,Het kan en mag niet zo zijn dat individuen de dupe worden van persoonlijke belangen.’’

Voorbeeldfunctie

De ondernemers hebben, zo vonden de voorzitters, een ‘niet te onderschatten belang’ als het gaat om een voorbeeldfunctie. Mannak wees in dat verband op zowel de zegeningen als risico’s van sociale media.

,,We moeten ons er van bewust zijn dat deze vluchtige media niet alleen een positief effect kunnen hebben’’, hield hij zijn gehoor in de Spaarbankhoeve voor. ,,Ook hiervoor geldt dat het gezamenlijke algemene belang groter zou moeten zijn dan het individuele gewin.’’

Bedrijfsbezoeken

Ondernemend Hoogeveen wil zich het komende jaar verder profileren en het ondernemersklimaat voor bestaande en nieuwe ondernemingen verbeteren en versterken. Dat gebeurt onder meer via kennissessies, bedrijfsbezoeken en excursies.