Opa- en Omadagen in voorjaarsvakantie in Assen

Assen - Hunebedden bouwen, schilderen in de stijl van Vincent van Gogh en zingen in het Drents? Het Drents Museum en het Drents Archief houden 18, 19 of 20 februari Opa- en Omadagen.

Het avontuur start in het Drents Museum. Daar maken bezoekers een virtuele wandeling door de Drentse natuur in de tentoonstelling Barbizon van het Noorden. Zij komen langs mysterieuze veentjes, sprookjesachtige dorpen en indrukwekkende steenhopen. Na deze spannende wandeling vervolg zij hun reis naar de swingende workshop met Drentse liedjes van het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur. De tocht gaat vervolgens verder naar het Drents Archief waar de bezoekers zelf aan de slag kunnen als kunstenaar. Samen met Het Drentse Landschap leren zij alles over schapen en wol en kan men een eigen hunebed bouwen. Het programma vindt plaats op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 februari om 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur.

Het programma is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar, maar broers en zussen mogen natuurlijk ook meedoen. Ook vaders, moeders, ooms, tantes en buren zijn welkom.

Tickets voor de Opa- en Omadagen zijn alléén online verkrijgbaar via www.drentsmuseum.nl/opa-omadagen. Dit programma is een samenwerkingsverband tussen het Drents Archief, Drents Museum, Het Drentse Landschap en ICO Centrum voor Kunst & Cultuur.