Restaurants in de regio blijven het goed doen

Regio - Het is een spannende dag voor veel restauranthouders in Nederland. Vandaag vindt de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Voor sommigen zal een blijde dag worden maar misschien zullen sommigen een traan wegpinken als een felbegeerde ster wordt afgenomen.

Bij de presentatie van de nieuwe Michelingids met daarin de toegekende sterren zijn ook Jarno Eggen en Cindy Borger van De Groene Lantaarn aanwezig. Voor hen is het een opwindende dag, omdat de verhuizing van het restaurant van Zuidwolde naar Staphorst invloed kan hebben op hun waardering door de gids.

Feest was het voor De Librije, die al sinds 2004 mag rekenen op drie sterren. Ook nu behouden zij hun sterren. Jacob Jan Boerma van De Leest in Vaassen heeft zelf gekozen zijn drie sterren 'in te leveren' dus er zijn nog twee driesterrenzaken over. Naast de Librije is dat Inter Scaldes.

Alle tweesterrenrestaurants behouden hun sterren ook ook. 

Acht restaurants kregen voor het eerst een ster: De nieuwkomers met een eerste ster werden: Eden (Valkenswaard), Marrees (Weert), Varsaen (Ravenstein), Beluga Loves You (Maastricht), Rantrée (Maastricht), Noble Kitchen (Cromvoirt), Zout & Citroen (Oosterhout) en Graphite by Peter Gast (Amsterdam).

Bekijk de live uitzending van de ceremonie hier: https://www.facebook.com/watch/live/?v=780052095832483