Filevorming voor Mina Koes

Zuidwolde - De organisatie van het openluchttheater Mina Koes in Zuidwolde overweegt om de tribunes in het tijdelijke openluchttheater bij Het Zwarte Gat uit te breiden.

Nu is er per voorstelling plaats voor 350 toeschouwers, maar de organisatie wil voorkomen dat mensen teleurgesteld worden bij de onlineverkoop, die woensdag begint.

De gedachte tot uitbreiding heeft alles te maken met de grote belangstelling bij de eerste twee voorverkoopmomenten. Ruim 1.200 kaarten zijn vrijdag en zaterdag verkocht. Het was vrijdagavond zelfs filevorming voor- en in zaal Den Kaat. Die avond gingen al duizend kaarten over de toonbank en dat zijn al zeker drie voorstellingen. Zaterdag was het wat rustiger en liep het de hele middag rustig door. „Afgelopen vrijdagavond maakten veel Zuidwoldigers en geïnteresseerden uit de omliggende dorpen, maar zeker ook uit Hoogeveen gebruik van de voorverkoop. Er blijft op deze manier weinig over voor de belangstellende die van verre willen komen", laat Boudewijn Bakker namens de organisatie weten. „We beslissen voor de 15de over extra tribuneplaatsen in Het Zwarte Gat-theater."

In totaal zijn er voor augustus zes voorstellingen gepland, maar er was er bij voorbaat al een door de gemeente 'opgekocht'. Bovendien wordt de voorstelling van 23 augustus een speciale. Er wordt nog niet gedacht aan extra voorstellingen op de agenda. „Het zijn wel allemaal amateurspelers, het moet wel leuk blijven", zegt Bakker daarover.

De voorverkoop op vrijdagavond leverde lange rijen op die tot buiten de zaal zichtbaar waren. Veel mensen wilden zich verzekeren van kaartjes voort dit eenmalige stuk, geschreven door Jan Veenstra en opgevoerd in een tijdelijk theater bij Het Zwarte Gat. Het stuk vertelt de moord op het dienstmeisjes Mina Koes in de negentiende eeuw bij Het Zwarte Gat. De spelers hebben zich voor de jaarwisseling wekenlang gebogen over het eerste deel, tijdens de repetitie van 14 januari krijgen ze voor het eerst het tweede deel onder ogen en kunnen ze zich die tekst eigen maken.