Tamboer houdt open dag tijdens Theaterweekend

Hoogeveen - Tijdens het Nationaal Theaterweekend op zaterdag 25 januari is er in De Tamboer een open dag met livemuziek van Bjarke Ramsing en The Eastfields, een Silent Disco, poppentheater Help! Een krokodil in ons bos! en rondleidingen, waarmee het publiek een kijkje achter de schermen van het theater krijgt.

Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 januari is de vijfde editie van het Nationaal Theaterweekend. Een voorstelling kost dit weekend slechts 10 euro. Ook zijn er dit weekend allerlei gratis activiteiten, zoals een Ladies Afterparty, Pannenkoekenparty en Meet & Greet.

Gratis open dag

Bezoekers kunnen deze dag tijdens de rondleiding alles leren over Koperen Kees, de hoogte van de toneeltoren en over wie De Tamboer ooit heeft geopend, meer dan vijftig jaar geleden. Of neem eens plaats voor de spiegel in de kleedkamers, bekijk de orkestbak en nog veel meer. Er starten gratis rondleidingen om 13.00 en 15.00 uur, vanwege de beperkte capaciteit is het wel verstandig om een plaatsje te reserveren.

In de foyer kunnen bezoekers een koptelefoon opzetten en al dansend helemaal opgaan in de muziek. Niet iedereen hoort hetzelfde, dus dat levert een hilarisch gezicht op. In het café kan worden genoten van livemuziek.

De Deense muzikant Bjarke Ramsing maakt met zijn akoestische gitaar roots, blues en folkliedjes. Hij neemt twee muzikanten mee die hem begeleiden op bas en viool. Het viertal The Eastfields uit Emmen haalt inspiratie uit bands als CCR, The Eagles, Led Zeppelin, Rolling Stones etc. Het resultaat? Veel eigen werk, maar ook blues, rock en country covers.

Poppenkastvoorstelling

Kinderen kunnen tijdens de open dag knutselen en kleuren, maar er is ook een muzikale poppenkastvoorstelling voor kinderen tot 8 jaar. Het verhaal gaat over een kleine, verdrietige krokodil. Hij is verdwaald. Hij wil het liefst terug naar huis, naar Afrika. Maar hoe? Gelukkig zijn er genoeg behulpzame dieren in het Nederlandse bos. De voorstelling start om 14.00 en 15.00 uur, een plaatsje reserveren kan via de website van De Tamboer.