Rob de Nijs viert jubileum in De Tamboer

Hoogeveen - Rob de Nijs staat donderdag 16 januari in theater De Tamboer en viert hij zijn 60-jarige carrière. Tijdens deze avond wordt zijn hele repertoirekast leeg getrokken en staat hij stil bij de vele verhalen en anekdotes die aan de verschillende liedjes verbonden zijn.

Een theatershow vol parels uit 60 jaar muziek van Rob de Nijs.

Over Rob de Nijs

Rob de Nijs, geboren te Amsterdam, kreeg muziek met de paplepel ingegoten. Op zijn achtste volgde hij zijn eerste accordeonles en een aantal jaren later ging hij naar de cabaretschool. In 1960 vormde Rob samen de muzikanten Jan de Hont, Hans de Hont, Roel Vredeveld en Henny van Pinxteren de band The Apron Strings. Ze wonnen in ditzelfde jaar de talentenjacht Polydor.

Vanaf de jaren ’70 kwam Rob in contact met Lennaert Nijgh en Boudewijn de Groot en volgde de eerste hit Jan Klaassen de trompetter. Er volgden bescheidener successen met Mirella en Hé speelman. Hierna kwam zijn waarschijnlijk bekendste hit uit: Malle Babbe. In 1996 scoorde Rob de Nijs een nummer 1-hit met zijn nummer Banger Hart. Rob de Nijs stond meermaals in Carré en dit seizoen is hij terug in de theaters om te vieren dat hij 60 jaar artiest is.

Kaarten zijn te bestellen via detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.