Nieuwe naam voor Logopedie Dyslexie Coaching: Klinq

Hoogeveen - Logopedie Dyslexie Coaching heeft een nieuwe naam. De logopediepraktijk met vestigingen in Midden-Drenthe, Westerveld en Hoogeveen heet vanaf 1 januari 2020 Klinq.

Hetty Braam van Klinq is blij met de nieuwe naam. „De afgelopen jaren zijn we druk geweest met het professionaliseren van onze praktijk. En dat is goed gelukt. We werken vanuit acht locaties en hebben een enthousiast en deskundig team, dat breed gespecialiseerd is. We werken samen met andere disciplines, instellingen en scholen en als enige praktijk in onze regio verzorgen we stottertherapie door een erkend stottertherapeut. We doen dus veel meer dan alleen logopedie en het behandelen van dyslexie. Onze oude bedrijfsnaam paste niet goed meer bij ons, tijd voor iets nieuws dus”, vertelt Braam.

Bijna alle taalproblemen

Volgens collega Paula Oosterhuis-Talens behandelen de specialisten van Klinq bijna alle problemen die met taal, spreken, lezen, schrijven, slikken en luisteren te maken hebben. „Van stottertherapie tot eet- en drinkproblematiek bij jonge kinderen. En van dyslexie tot reflexintegratie. Daar hoort natuurlijk ook een klinkende naam bij. Die hebben we nu met Klinq”, aldus Oosterhuis-Talens.

Lees- en spellingsproblemen

Een belangrijk speerpunt van Klinq is de aanpak van lees- en spellingsproblemen bij kinderen. „We helpen veel kinderen met lezen en spellen. Sommige daarvan hebben de diagnose dyslexie, maar ook bij de groep die die diagnose niet heeft, behalen we goede resultaten”, vertelt Braam. De behandeling van deze problemen wordt soms door de zorgverzekeraar vergoed. Inwoners van Westerveld, Hoogeveen en De Wolden kunnen bij de diagnose ernstige enkelvoudige dyslexie de behandeling bij Klinq vergoed krijgen door de gemeente.

Klinq heeft vestigingen in Beilen, Diever, Dwingeloo, Hoogeveen, Smilde en Westerbork.