Geen goede start van 2020 voor handbaldames Kwiek

Zweeloo - De handbaldames van Kwiek zijn het jaar niet goed begonnen. Waar de vorige wedstrijd tegen HVZ Vivendi met maar twee punten verschil werd verloren, was de uitslag nu iets duidelijker: 35-15.

De wedstrijd tegen HVZ Vivendi werd afgelopen zaterdag in Zweeloo gespeeld. Esmee Kolk, topscoorder van de afgelopen wedstrijden, is uitgeschakeld door een knieblessure en moest de wedstrijd vanaf de bank bekijken.

De goede voornemens voor het nieuwe jaar waren duidelijk en de dames van Kwiek gingen fanatiek van start. Aan beide kanten werd er mooi op tempo gespeeld en vlogen de ballen bij de keepsters om de oren. Tot een stand van 6-4 kon Kwiek goed meekomen, maar daarna ging het hard. De dames van Kwiek hadden duidelijk geen grip op de wedstrijd en ze vonden het lastig om als team te blijven spelen. Zij gingen de rust in met een achterstand van 19-6.

Doelpuntenfestijn

De tweede helft lukte het Kwiek niet om de grip op de wedstrijd terug te krijgen. Ondanks dat in het afgelopen jaar de dekking het hoogtepunt was van de dames, kon Vivendi zo door de verdediging lopen. Tussen het doelpuntenfestijn door liet Kwiek nog mooie dingen zien. Zo lukte het de speelsters twee keer te scoren in ondertal, maar ook dat kon het verschil deze wedstrijd niet meer maken. De dames knokten door tot het einde maar Vivendi wist de wedstrijd terecht te winnen met 35-15.

De volgend wedstrijd is op zondag 12 januari. Dan spelen de dames van Kwiek om 12.30 uur thuis tegen E&O. Die dag is er om 15.00 uur ook een nieuwjaarsborrel.