Elim haalt tussenronde van Protos Weering Toernooi niet

Dedemsvaart – Op zaterdagavond werd de halve finale gespeeld door sc Elim in sporthal de Citadel. Door de afwezigheid van de geblesseerden D. Doldersum en P. Metselaar was het passen en meten voor trainer Benjamins om een compleet team te krijgen.

De eerste wedstrijd tegen het team van Andre Mulder uit Coevorden was er de vorm van de dag nog niet en wist men elkaar onvoldoen-de te bereiken. Germanicus wist deze dan ook met minimaal verschil te winnen (1-0). In de tweede wedstrijd werd Hoogeveen (zat.) in de slotseconden de overwinning afgesnoept, die achteraf een hele dure bleek te zijn voor de tegenstander (0-1). Tegen DZOH waren er wel kansen maar de tegenstander benutte deze beter en werd er met bekeken spel de keeper van Elim uitgespeeld (2-3). In de laatste poulewedstrijd van de avond kwam men uit tegen de blauwwitten uit Noordscheschut. De onderlinge verschillen bleken vanavond uiterst gering te zijn. Bij winst was het zelfs nog mogelijk dat Elim naar de tussenronde als beste tweede in poule B door zou gaan. Niets bleek minder waar te zijn, want met een royale 5-0 winst wist Schut zich op de valreep te verzekeren van de pouleoverwinning omdat het Hoogeveen met een beter doelgemiddelde de baas bleef. Sc Elim kan zo de nodige rust nemen om bij te tanken voor de tweede seizoenshelft op het veld.

Germanicus – sc Elim (1-0)

Met keeper Hidding onder de lat en Benjamins, Njagul, Prijs en M. Doldersum in het veld werd de eerste wedstrijd gestart. Het was Germanicus-speler van Dijk die zijn eerste schot naast zag gaan. De eerste vrije trap van Doldersum verdween in de muur en kon worden weggewerkt. Na balverlies van Prijs in de middencirkel moest Hidding voor het eerst in actie komen. Hij was de bal even kwijt, maar hij bleek er op te zitten. Na een snelle combinatie probeerde Prijs iets goed te maken, maar hij zag zijn bal naast verdwijnen. Elim kreeg vrije ballen en corners te nemen maar kwam er niet doorheen. Keeper Wering bleek deze avond een goede sluitpost te zijn voor de Coevordenaren. De volgende poging van Doldersum zat hij echter mis, maar K. Hoogeveen wist de bal van de doellijn weg te werken. Halverwege de match werd Benjamins met geel weggestuurd, waardoor Elim met een mannetje minder stond. Hidding kon eenmaal met zijn uitgestoken knietje redding brengen, maar vlak voor het verstrijken van de straftijd kon Hoogeveen van dichtbij de 1-0 laten aantekenen. Gescoord werd er daarna niet meer omdat Hidding in de slotseconde een hard schot van van Dijk wist te blokken. Hiermee liep sc Elim tegen haar eerste verliespartij in dit toernooi op.

Hoogeveen (zat.) – sc Elim (0-1)

In de tweede wedstrijd deze avond werd er gestart met dezelfde opstelling. Zowel Elim als Hoogeveen zag een schot voorlangs gaan. Een hard afstandsschot van Njagul werd geblokt door de rug van een Hoogevener, anders was dit beslist de openingstreffer geweest. Uit de eerste corner moest keeper Benjamins na een hard schot van een andere Benjamins redding brengen. Hoogeveen stond erg verdedigend ingesteld en liet Elim gaandeweg de wedstrijd het spel bepalen. Afstandsschoten van Koops en Benjamins leverden dan ook niets op. Ook een drietal corners leverden niet de o zo benodigde goals op. Een mooie bal uit de draai van de jongste Doldersum ging maar nipt langs de paal. Een snelle uitval van Hoogeveen leverde direct gevaar op maar door slechte balcontrole ging deze enorme kans in rook op. Een vrije trap aan beide zijden werd te gehaast genomen zodat de angel alweer snel uit het spel was. Met een extra veldspeler in de laatste minuut probeerde trainer Benjamins de ban te breken. Het was dan ook zijn zoon Youri die bijna in het slotsignaal de winnende en belangrijke goal maakte (0-1). Hiermee bleef Elim voorlopig nog meedoen voor de bovenste twee plaatsen. De volgende wedstrijd tegen DZOH zou van cruciaal belang worden.

Elim – DZOH (2-3)

Ook nu weer werd er gestart met het inmiddels vertrouwde vijftal en was Prijs in het begin dichtbij de openingstreffer. Benjamins zag zijn diagonaal schot voorlangs gaan. Twee vrije trappen voor M. Doldersum werden gered door de keeper of de muur. Een uitval van DZOH ging vervolgens ook maar net naast. Een vrije trap van Benjamins kon door de keeper net met gestrekt been worden gered. Een vrije trap voor afhouden van de bal ging ver over. Hidding deed vervolgens nog iets terug met een uitgestoken vlakke hand.  Via de ingevallen jeugdspeler Diphoorn bereikte de assist van Benjamins J. Doldersum. Deze zag zijn kans schoon en schoot de 1-0 binnen na 10 minuten spelen. DZOH deed snel iets terug want Koops raakte zijn mannetje kwijt en met een passeerbeweging werd de gelijkmaker gescoord (1-1). De voorsprong volgde al snel en met een goede combinatie van DZOH werd de 1-2 genoteerd. Een goede redding van Hidding zorgde ervoor dat Elim in de wedstrijd bleef. Een schot van Njagul moest de goalie tot redding dwingen en uit de rebound schoot Diphoorn op de paal. De uitval hierna werd goed uitgespeeld omdat Elim nog te aanvallend stond ingesteld en de 1-3 was dan ook een feit na goed rondspelen van de groengelen. Ook nu in de slotfase weer een extra veldspeler en de 2-3 viel vlak voor tijd binnen na een schot van Njagul via een van richting veranderde bal door een speler van DZOH. Elim creëerde in deze wedstrijd voldoende kansen maar onvoldoende doelpunten, waardoor uitsluiting steeds dichterbij kwam.

Elim – Noordscheschut (0-5)

In de laatste wedstrijd moest er opgenomen worden tegen 2-voudig winnaar Noordscheschut. Doordat Germanicus en Hoogeveen gelijk hadden gespeeld was er nog hoop op een volgende ronde, want bij winst zou sc Elim als tweede in de poule na de tussenronde kunnen doorstromen. Maar Schut pakte het goed op en voerde van meet af aan de boventoon om poulewinnaar te worden. Kroezen schoot hard naast. Een goeie combinatie met een onverwachte hakbal van Kiekenbelt bracht de 0-1 tot stand. Elim kreeg enkele corners te nemen maar het lukte gewoon weer niet. Balverlies van Prijs zorgde ervoor dat Mol ongehinderd de 0-2 hard van dichtbij kon binnenschieten. Ook N. Koster kwam langs zijn mannetje maar alleen voor de keeper was Hidding hem de baas. Het spel werd ruwer naarmate de wedstrijd vorderde maar de scheidsrechters van vanavond lieten veel toe en hiermee werd Elim enkele vrije trappen onthouden. De 0-3 van Koster werd gescoord vanuit een rebound die eerst door Hidding was geblokt.  Een volgende corner, die kort en snel genomen werd, leverde de 0-4 door Mol op. Hidding kreeg enorme druk op zijn goal maar wist met enkele reddingen erger voor zijn team te voorkomen. Bij deze stand zouden Hoogeveen en Schut gelijk in de poule eindigen en zou nogmaals scoren voor Schut van levensbelang zijn. Een hard schot van Kiekenbelt vanaf de zijkant deed dan aan alle illusies bij de Hoogeveners een eind komen (0-5). Elim probeerde nog wel de eretreffer te maken, maar Diphoorn had het geluk vandaag niet mee. Ook Koster had nog een geweldig kans aan de andere zijde maar elke kans is gelukkig geen doelpunt. Hiermee werd dan deze laatste poulewedstrijd in de halve finale voor Elim verliezend afgesloten. Noordscheschut kan zich weer opmaken voor een volgende finaledag van het Protos Weering toernooi op 11 januari. Elim kan zich gaan richten op de tweede helft van de veldcompetitie, waar het trainer Benjamins alles aangelegen zal zijn om zich te handhaven in de tweede klasse.