Hoogeveen zondag ondanks doelpuntenregen nog niet door

Emmen – Hoogeveen zondag was tijdens de halve finales de meest scorende ploeg. Het was achteraf een gegeven waar Hoogeveen niets aan had. De gedoodverfde favoriet eindigde namelijk als tweede in de poel met negen punten.

Een punt minder dan poulewinnaar Alcides dat Hoogeveen in de onderlinge confrontatie versloeg. Hoogeveen mag nu woensdagavond, net als Hoogeveen zaterdag, proberen alsnog een ticket te veroveren voor de finaledag van zaterdag.

Beetje moeizaam

De avond begon al een beetje moeizaam tegen CSVC. Kjelt Engbers opende wel de score, maar de Coevordenaren kwamen al snel langszij. Uiteindelijk maakten Björn Zwikker en Jearl Margaritha toch nog het verschil en werd het 3-1.
Tegen SVBO volgde er een waar spektakelstuk. Opnieuw Margaritha bracht zijn ploeg op voorsprong, maar daarna scoorde de ploeg uit Barger Oosterveld twee keer. Saber Hendriks en Björn Zwikker zorgden vervolgens opnieuw voor de Hoogeveense voorsprong. SVBO kwam vervolgens opnieuw langszij, waarna Jearl Margaritha met twee treffers de wedstrijd alsnog besliste. Dit ondanks het feit dat SVBO nog één keer scoorde.
De beslissing moest vallen in de derde wedstrijd tegen Alcides. Een puntendeling was voldoende. Daar waar de Meppelers de laatste duels op het veld tegen Hoogeveen maar niet wisten te winnen, liep het nu anders. De ploeg van Wilko Niemer nam met twee treffers verrassend de leiding. Jearl Margaritha deed nog wel iets terug, maar uiteindelijk deelde Alcides letterlijk en figuurlijk de knock-out uit.

Finaledroom in diggelen

De finaledroom viel op dat moment in diggelen en er restte niets anders dan zich te richten op de tweede plaats. Die kwam uiteindelijk niet in gevaar, want Hardenberg’85 werd overtuigend met 8-3 verslagen. Jearl Margaritha (2x), Kjelt Engbers (2x), Björn Zwikker (2x), Mennio Heerkes en Tom Heerkes zorgden voor de doelpunten.
Hoogeveen mag nu woensdagavond strijden om de laatste finaleplek. Het doet dat samen met Hoogeveen zaterdag, Drenthina, Bergentheim en Emmen.