Hoogeveen zaterdag grijpt in extremis naast finaleplek

Dedemsvaart – Ze hebben bij Hoogeveen tijdens het Protos Weering Zaalvoertbaltoernooi al veel extreme momenten meegemaakt. Regelmatig viel het kwartje ook de goede kant op. Zaterdagavond ging het in de ‘poule des doods’ echter in extremis mis met Hoogeveen zaterdag.

Met één been leek men in de finale te staan, totdat Noordscheschut in het slotduel toch nog met 5-0 won van Elim en daardoor op doelsaldo de Hoogeveners met één treffer passeerde.

Ongeloof enorm

Het ongeloof was enorm na afloop. Niemand had verwacht dat Noordscheschut, dat een moeizame avond beleefde, met zulke cijfers van de winnaar van 2018 zou winnen.
De avond begon uitstekend voor Hoogeveen. Tegen DZOH leek het lange tijd in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen, maar zorgde Eduard Kobes vlak voor tijd toch voor de winnende Hoogeveense treffer.
In de tweede wedstrijd tegen Elim ging het juist in de slotfase fout toen Youri Benjamins in de laatste seconden de winnende treffer voor de roodwitten scoorde. Op dat moment was al duidelijk dat iedereen van iedereen kon winnen in deze poule en dat de afloop onvoorspelbaar was.

Daverende verrassing

Hoogeveen zorgde in de derde wedstrijd vervolgens voor een daverende verrassing door Noordscheschut met 4-1 een pak slaag te geven. Ruben de Haas zette Hoogeveen met twee treffers op voorsprong. Tom Kamping deed vervolgens nog wel iets terug, maar via een eigen doelpunt en een fraaie treffer van Danny Kuiper deelde Hoogeveen de knock-out uit. Noordscheschut verslagen achterlatend.
Tegen Germanicus kon Hoogeveen vervolgens op eigen kracht een historische plek in de finale veiligstellen. Middels een snelle treffer van Eduard Kobes was men ook goed op weg. Cruciaal was vervolgens de tijdstraf die Danny Kuiper kreeg. Met een man minder bleef Hoogeveen eerst nog overeind, maar uiteindelijk was het Kain Hoogeveen die toch nog een gaatje vond. Het bleef uiteindelijk bij 1-1.

In de wachtkamer

Met de wetenschap dat Noordscheschut met vijf treffers verschil moest winnen van SC Elim nam Hoogeveen plaats in de wachtkamer. Als een bijna knock-out geslagen bokser stond Noordscheschut echter op en al snel stond het 3-0. Dit tot afgrijzen van de Hoogeveners. Een aantal spelers kon het niet meer aanzien en zocht alvast de kleedkamer op. Niet ten onrechte. Noordscheschut zorgde voor het onmogelijk geachte en scoorde nog twee keer en plaatste zich voor de finaledag. Hoogeveen in treurnis achterlatend.
Samen met Hoogeveen zondag mag Hoogeveen zaterdag nu woensdagavond strijden om de laatste finaleplek in de tussenronde.