Elim is door naar halve finale Protos Weering Toernooi

Dedemsvaart – Na een moeilijke voorronde is sc Elim doorgedrongen tot de halve finale van het Protos Weering toernooi nadat het in de kwartfinale ook de baas bleef in thuishaven de Citadel in Dedemsvaart.

Met weer 3 overwinningen en een gelijkspel in de laatste wedstrijd werd de kwalificatie over de eindstreep getrokken. Helaas moest in de tweede wedstrijd van de avond sterspeler D. Doldersum plaatsnemen op de geblesseerdenbank. De kans is vrij groot dat hij in de rest van het toernooi niet meer zal verschijnen, wat een fikse aderlating is voor trainer Benjamins. Sc Elim zal in de halve finale dan ook alles uit de kast moeten halen om bij de laatste 10 ploegen van dit toernooi  te eindigen.

Fit Boys – sc Elim (1-4)

Fit Boys kende waarschijnlijk de tactiek van Elim want het begon met zeer behouden voetbal. Het was dan ook bijna een eigen speler van Fit Boys die onder druk in eigen doel schoot. Hieruit ontstond de eerste corner, die verder niets opleverde. Een goeie aanval van D. Doldersum kon net niet door zijn broer Mike worden binnengetikt. Een andere Fit Boys-speler wist ook bijna zijn eigen keeper te verschalken, maar de snelle uitval hieruit leverde een grote kans voor groengeel op. Sc Elim kreeg meerdere corners te nemen, maar de sluitpost van Fit Boys was goed op zijn qui vive. Uit de laatste corner zag Mike zijn hakballetje net naast gaan. Maar het lukte door een aanval door het midden om Y. Benjamins te laten score (0-1). Al snel stond de 0-2 op het bord na een assist van Prijs op de jongste Doldersum in het veld. Een lobje van Prijs ging simpel over de keeper maar niet in het doel. Met nog 10 minuten speeltijd was het D. Doldersum die een fraaie goal achter het standbeen langs liet gaan (0-3). De 0-4 werd ontzettend goed uitgespeeld waar M. Doldersum en Y. Benjamins een belangrijke rol in hadden en laatstgenoemde goed afrondde. In de slotminuten schoorde Fit Boys nog de eretreffer omdat Elim met teveel man op de aanval speelde en onnodig balverlies leed. Toch kon Elim de volgende wedstrijd met 3 belangrijke punten in de pocket beginnen.

Zuidwolde – sc Elim (0-1)

Met de 4 standaardbasisspelers werd deze wedstrijd begonnen. Het was Zuidwolde wat een eerste kansje kreeg want deze spelers moesten wel komen. Hun eerste partij hadden ze namelijk verrassend verloren tegen EMMS. Hierna volgende een geweldige kans voor Prijs en ook het harde schot van M. Doldersum ging maar net naast de verkeerde kant van de paal. Na ruim 3 minuten spelen werd de klok stilgezet want sterspeler D. Doldersum lag na een kleine tik op de enkel zomaar op de vloer te creperen. Hij werd naar de kant gedragen en er werd verder gespeeld. Elim wilde vervolgens te mooi voetbal laten zien en bedacht niet dat het nog steeds om de doelpunten gaat. Tenslotte werd een hard schot van J. Doldersum met moeite gepareerd door de Zuidwoldiger keeper. Een schot van M. Doldersum van dichtbij vloog via onderkant lat weer de zaal in. Zijn volgende actie was wel raak nadat  J. Doldersum en Y. Benjamins over de vleugels voor afleiding zorgden (0-1). D. Doldersum was weer ingevallen, maar halverwege de wedstrijd stapte hij uit omdat de pijn aan zijn enkel te groot werd. Keeper Hidding bracht vervolgens redding uit een corner. Zuidwolde wilde graag de gelijkmaker scoren maar het lukte deze avond gewoon niet. Elim kreeg op enig moment kans op kans om de score te verdubbelen, maar ook dat lukte in zijn totaliteit niet. Er werden vervolgens meerdere corners genomen aan beide zijden, maar de sluitposten hielden hun doel schoon. Met een minuut op de klok schoot J. Doldersum hard op de goal, maar deze werd weer voortreffelijk geblokt. Een moeizame pot aan beide zijden waar Zuidwolde wel de minst gelukkige ploeg was.

Sc Elim – EMMS (4-3)

Een bijna burenruzie was de voorlaatste wedstrijd en waar beide partijen elk al 6 punten binnen hadden geharkt. De winnaar zou maar zo eens in de halve finale kunnen staan. Binnen 2 minuten spelen was het keeper Hidding die in de fout ging en zo een 0-1 liet aantekenen. Hierop wist Prijs M. Doldersum te laten scoren na een goeie combinatie (1-1). Harde schoten van Kosse en Benjamins gingen rakelings naast. Uit een corner kwam Benjamins via Prijs in balbezit en met zijn bekeken schot werd het 2-1. Waar Metselaar wegkwam zonder kaart, werd de vrije bal door Bosman ver overgeschoten. Een hard schot van Metselaar kon door keeper Kleinheerenbrink maar ternauwernood worden gestopt. Vervolgens tikte hij de bal buiten de cirkel weg wat een vrije trap voor Elim opleverde, maar deze bal verwerkte tot corner. De spelers van Fit Boys moedigden hem met luide stem aan en zo groeide hij uit tot de betere man van het veld, want ook het volgende schot wist hij met gemak te controleren. Bij een corner moest hij het onderspit delven want de inkomende Njagul schoof de bal onbereikbaar in de verre hoek (3-1). Elim ging vervolgens lange ballen spelen zonder enig doel te bereiken. Gevolg was dat Kosse de aansluitingstreffer maakte en zo EMMS weer in het zadel hielp (3-2). De 3-3 lag er sneller in dan gedacht nadat eerst de paal werd geraakt en Hidding kansloos was uit de rebound. Vervolgens moest Prijs het veld verlaten voor 3 minuten tijdstraf en dat maakte veel emoties los bij de supporters aan beide zijden. Elim moest nu onder druk voetballen en het maakte het zichzelf hiermee knap lastig. Bij terugkomst van Prijs in het veld vlak voor tijd moest EMMS het ook met een man minder doen. In de slotminuut was het Benjamins, die de deur hard dicht smeet (4-3) en zo 3 belangrijke punten voor Elim over de finishlijn trok. Elim was hiermee al geplaatst voor de volgende ronde.

Sc Elim – Hardenberg ’85 (1-1)

In de laatste poule wedstrijd nam Elim het op tegen 3de klasser Hardenberg ’85. Hardenberg had de punten hard nodig want 5 punten uit 3 wedstrijden was nog geen zekerheidje voor de volgende ronde, maar bij winst zou het boven EMMS eindigen op de 2de plaats. Elim liet in de beginfase Hardenberg het spel bepalen.  Een soloactie van M. Doldersum bracht hem gevaarlijk dichtbij de Hardenberger goalie, maar doordat hij inhield kwam hij niet tot scoren. Zijn volgende actie leverde wel de openingstreffer op na goed combinatiespel met Prijs. Een bijna eigen goal zorgde ervoor dat de stand werd verdubbeld. Aan de andere kant was het Hardenberg dat net naast schoot buiten de cirkel. Een knappe redding van Hidding zorgde ervoor dat Elim op voorsprong bleef staan. Het spel kabbelde rustig verder en tot enig gevaar kwam het niet aan beide zijden, totdat Hardenberg zijn keeper inwisselde voor een extra veldspeler. De gecreëerde kansen werden echter niet in goals omgezet. Ook een ingelast time-out om de vloer droog te dweilen leverde geen voordeel op. Een schot van verre afstand door Benjamins ging maar net naast omdat de stand-in goalie van Hardenberg niet in zijn doel stond. In de laatste minuten speeltijd wist Hardenberg de overtalsituatie toch uit te buiten en gelukte het om Poelman de gelijkmaker te laten scoren (1-1). In de slotseconde trof Benjamins nog de lat en hiermee werd deze avond wederom met een gelijkspelletje afgesloten.

Met 10 punten wist Elim dat het poulewinnaar was en zich plaatste voor de halve finale. Hoe de verdere ontwikkelingen zijn van de enkelblessure van D. Doldersum daar kan alleen maar over worden gespeculeerd.