Online boekhouden voor zorgeloos gemak

Aangeboden door: Reeleezee

Waarin schuilt precies het succes van online boekhouden? In de basis draait het om de vier elementen: up-to-date, gemak, veilig en overal. Online boekhoudprogramma’s maken hun belofte van zorgeloos online boekhouden ook echt waar omdat ze volop gebruikmaken van automatisering (robotic accounting).

Wat is eenvoudig online boekhouden? 

Omdat je het systeem zoveel mogelijk intuïtief kunt gebruiken, staat het aspect gemak voor gebruiksvriendelijkheid. Vanzelfsprekend wil je als ondernemer informatie in je administratie zonder al te veel boekhoudkundige kennis gemakkelijk lezen en analyseren. Door te kiezen voor normale woorden in plaats van boekhoudkundig jargon focussen de betere systemen voor online boekhouden dan ook sterk op het intuïtieve gebruik.

Automatisering levert enorme tijdwinst op

Omdat het systeem ondernemers veel werk uit handen neemt, blijkt ook hier een stuk gemak. De automatisering komt nadrukkelijk om de hoek kijken. In zekere zin is het voeren van administratie een aaneenschakeling van repetitief werk. Dat geldt voor onder meer het doen van btw-aangifte, het schrijven van facturen en het controleren van betalingen. Dat geldt ook voor het registeren en inkloppen van ritten en bonnetjes van uitgaven. Je boekt enorme tijdwinst door de processen die zich keer op keer herhalen zoveel mogelijk te automatiseren. Een online boekhoudsysteem neemt van bonnen automatisch het bedrag, de btw, de leverancier en de bankrekening over. Dat bespaart niet alleen zeeën van tijd maar vermindert de kans op fouten ook aanzienlijk. Factureren wordt op deze manier een kwestie van het invullen van bedragen en het sturen van reminders bij te late betaling. Dat alles met slechts één druk op de knop. 

Al je data binnen de veilige omgeving van de cloud 

Wanneer je werkt met online boekhouden staat je administratie in de cloud. Daar zijn al je data veilig. Aanbieders van online boekhoudpakketten nemen immers geen enkel risico met de veiligheid van de gegevens van hun klanten. Dit is een van de pijlers onder het systeem van online boekhouden. Iedere gerenommeerde aanbieder van online boekhouden voor het MKB investeert in cybersecurity. Door van tevoren het keurmerk te checken, ben je hiervan verzekerd. 

Digitaal en dus direct beschikbaar 

Iedere bon, factuur of bankmutatie is in het systeem vrijwel direct beschikbaar. Na een uitgave scan je de bon en upload je deze naar je online boekhouding. Het systeem zet het vervolgens klaar als boekingsvoorstel. Op deze manier beschik je altijd over een compleet en actueel overzicht van je financiële situatie. Je staat nooit meer voor verrassingen. Want door de koppelingen met andere zakelijke software weet je hoe het ervoor staat met je voorraad, btw, betalingen van klanten en aan leveranciers. 

Realtime administratie via de app 

Door de handige app hoef je nooit meer achter de zaken aan te lopen. Je doet je boekhouding namelijk op het moment van de administratieve actie. Het zorgeloos online boekhouden bestaat dus echt. Voorkom ook dat de administratie een dagtaak wordt. Door slim gebruik te maken van handige tools en automatische koppelingen wordt online boekhouden pas echt eenvoudig. Je administratie altijd op orde? Het is geen illusie!