Gratis oliebollen, snert en kleding in de Verzetsbuurt: ‘We gaan goed het nieuwe jaar in’

​Hoogeveen – Gratis oliebollen, chocolademelk, snert en zelfs kleding. In de Tandarts Schipperstraat kwamen vanmiddag veel mensen samen om oudejaarsdag met elkaar te vieren. Een bijzonder initiatief van Bennie Voorn in samenwerking met de Christengemeente Hoogeveen en boerin Bianca Middelveld uit Pesse. ,,We willen zo graag de liefde delen met mensen.”

Ze komen af en aan en overal vandaan vandaag, de bezoekers in de tent in de straat in de Verzetsbuurt. Er wordt gelachen, verhalen worden uitgewisseld en alles wordt weggegeven. Bianca staat oliebollen te bakken. ,,Ik zag het initiatief van Bennie op Facebook en vond het zo bijzonder. Daarom heb ik samen met nog wat andere boeren chocolademelk en snert gehaald om hierheen te brengen. Ik ben blijven hangen om te helpen en nu sta ik oliebollen te bakken. Er wordt echt heerlijk gegeten en mensen weten het hier te vinden. Geweldig!”

Eenzame en minder bedeelde mensen helpen

Nicole Coenen, Carol Evans, Martha de Vogel, Elly Oostveen, Melanie Bisschop en Rudi Bisschop hebben zich als Christengemeente Hoogeveen aangesloten bij deze actie. ,,We geven vandaag alles weg, samen met Bennie. We vinden het een geweldig idee van hem om dit te doen en om eenzame mensen en minder bedeelden te helpen. Iedereen kan hier gratis oliebollen halen vandaag, alles wordt vers gebakken”, vertelt Nicole. Martha en Carol knikken instemmend. ,,We delen ook kaartjes uit met daarop de tekst: ‘Je bent waardevol’. We gaan zo in ieder geval goed het nieuwe jaar in met z’n allen.”

Een van de bezoekers is ook enthousiast over de actie. ,,Het is gezellig, maar ik ben hier voor meer dan dat. Ik wil kijken waar behoefte aan is en of ik daar op in kan spelen door mensen te helpen. Ik was ondernemer, had een goedlopend bedrijf totdat ik me terug trok, anderen het bedrijf liet runnen en we failliet gingen. Dat is nu tien jaar geleden en ik heb in de afgelopen jaren meer geleerd dan in mijn hele leven. Het circuit van de mensen met de witte boorden is niet zo aardig, daar kwam ik achter. Daarom wil ik helpen.”

Bennie is tevreden. ,,Zoveel mensen kunnen dit goed gebruiken. Ik heb wat gespaard en hoop daar anderen gelukkig mee te maken. Iedereen verdient een mooie oudejaarsdag.”