Wie wint Raspaard 2019 in De Wolden?

Zuidwolde - Burgemeester Roger de Groot reikt dinsdag 7 januari het Raspaard 2019 De Wolden uit aan een lokaal initiatief. Dit gebeurt tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in het gemeentehuis.

Dit jaar zijn er zes kanshebbers om het Raspaard 2019 in de wacht te slepen: Verbeteren en verduurzamen zwembad De Slenken, Pleincommissie, Huiskamerfestival, Internationaal eetcafé Ruinen, CH de Wolden en Noaberspelen De Wolden.

Wisseltrofee

Het Raspaard De Wolden is een wisseltrofee voor een initiatief van en voor inwoners van De Wolden. Burgemeester Roger de Groot lanceerde dit idee tijdens zijn nieuwjaarsrede in 2015: „Het is een eretitel voor een initiatief uit De Wolden dat we graag in het zonnetje willen zetten. Ik werd geïnspireerd door de vele initiatieven die onze inwoners nemen om een bijdrage te leveren aan het prettige leefklimaat in onze gemeente.”

Eerdere winnaars: Raspaard 2015: Glasvezel De Wolden, Raspaard 2016: Plaatselijk Belang Alteveer-Kerkenveld, het Speel-, doe- en wandelbos, Raspaard 2017: Ouderendag De Wolden, Raspaard 2018: DeWoldenvervoert.

Bert Denneman van Beeldenatelier de Wildschutserve bij de Wijk heeft het Raspaard ontworpen en gemaakt.