5G internet: welke telefoons zijn hiervoor geschikt?

Aangeboden door: Telefoon.nl

5G internet komt met rasse schreden dichterbij. Steeds meer steden worden klaargemaakt om 5G dekking te krijgen. Waar de 4G nationaal is gedekt (op enkele zwakke plekken na), moet 5G nog uitgerold worden.

Momenteel zijn het met name steden van de Randstad waar het 5G netwerk wordt uitgerold. De verwachting is dat we binnen twee jaar in meerdere steden gebruik kunnen maken van het 5G netwerk. Niet elke telefoon is geschikt voor het 5G netwerk, maar déze wel.

Merken die er binnenkort klaar voor zijn

Er zijn verschillende bekende merken die binnenkort klaar zijn voor ondersteuning van het 5G netwerk. Zo worden er Samsung telefoons verwacht die het 5G netwerk in Nederland kunnen ondersteunen. Ook andere bekende merken als Apple en Nokia komen binnenkort met een telefoon die 5G ondersteund. Waarom dat nu nog niet zo is? Omdat het klaarmaken voor 5G minder gemakkelijk is dan het lijkt. 5G moet niet alleen ontvangen worden, maar de verhoogde snelheid van de verbinding moet ook ondersteund kunnen worden op andere gebieden. Je hebt niets aan een snelle verbinding als de telefoon die snelheid niet bij kan houden. Dus moeten veel onderdelen van een telefoon aangepast worden om hem klaar te maken voor 5G.

Telefoons die al klaar zijn voor 5G

Er zijn al wel telefoons die klaar zijn voor 5G. Er is alleen een probleem: ze zijn wel geschikt voor het 5G netwerk in andere landen, maar niet in Nederland. Dat komt omdat we hier een andere frequentie gebruiken en het netwerk iets anders is. Met name Koreaanse telefoons die 5G ondersteunen zijn in Nederland daardoor niet zo geweldig. Het is in veel gevallen verstandiger om gewoon te wachten totdat de grote merken nieuwe telefoons uitbrengen die het wereldwijde 5G ondersteunen, dus ook in Nederland.

Waarom overstappen op 5G?

Moet je nu per direct overstappen op 5G? Dat hoeft niet, want het 4G netwerk blijft voorlopig ook bestaan. Je moet je echter realiseren dat 5G een verbinding geeft die wel 10x tot 20x zo snel is! Als je nu dus minutenlang op een download wacht, dan wordt deze download teruggebracht tot enkele seconden.  Houd de vergelijkingssite TelefoonAbonnement.nl in de gaten om te checken hoe het staat met je bundel. Door snellere downloads zul je ook een grotere internet bundel nodig hebben, want je kunt grotere bestanden downloaden.

5G is nog even een toekomstdroom, maar dat blijft het niet lang meer. De kans is groot dat we binnen afzienbare tijd kunnen overstappen naar 5G. Dat betekent helaas ook dat je een andere telefoon moet kiezen. De huidige merken en modellen zijn nog niet aangepast naar 5G. Koop je dus nu een gloednieuwe en dure nieuwe smartphone? Dan is het verstandig om te checken of deze al gereed is gemaakt voor het Nederlandse 5G netwerk.