Orkest van het Oosten geeft nieuwjaarsconcert

Hoogeveen - Orkest van het Oosten luidt zaterdag 11 januari het nieuwe jaar in met een Nieuwjaarsconcert in De Tamboer. Tijdens de avond wordt er virtuoze opera en muzikaal ontroerend ballet gebracht.

Voor de opera treedt de Israëlische zangeres Hila Fahima aan, dé ontdekking onder de coloratuursopranen van de afgelopen jaar. Het Orkest van het Oosten speelt Het Zwanenmeer van Tsjaikovski onder leiding van dirigent Thomas Jung.

Virtuoze opera

Hila Fahima, Israëlische sopraanzangeres, heeft menig operatheater veroverd met een stem vol virtuositeit, souplesse en ongekende hoogte. In 2015 maakte Hila haar debuut aan de Wiener Staatsoper, waarbij ze door de critici werd geroemd als 'de verrassing van de avond'. Tijdens het Nieuwsjaarconcert vult Hila Fahima de eerste helft van de avond met de mooiste en meest briljante aria’s uit Italiaanse en Franse opera’s. Met evergreens als Caro nome uit Verdi’s Rigoletto, Una voce poco fa uit Il barbiere di Siviglia van Rossini en de halsbrekende poppenaria uit Offenbachs Les contes d'Hoffmann.

Ontroerend ballet

De avond zal niet alleen gevuld zijn met opera: na de pauze is het woord aan ballet. Aanstormend dirigent bij het operahuis Covent Garden en het Royal Ballet in Londen, Thomas Jung, heeft in beide genres al onschatbare ervaring opgedaan.

Hij leidt het Orkest van het Oosten in één van Russisch meest bekende balletten van de negentiende eeuw: Het Zwanenmeer van Tsjaikovski. Zelfs zonder de dans is de muziek zo beeldend dat men moeiteloos wordt meegesleept in dit ontroerende sprookje.

Kaarten zijn te bestellen via detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.