Publiek is onder de indruk van voorstelling Stand Up Bass

Hoogeveen - Stichting Behoud van de Grote Kerk nodigde meestercontrabassist Dominic Seldis en pianist James Pearson uit voor een avondvullend programma. 12 december was het zover: een eerste activiteit passend bij de uitstraling van de kerk en in eigen beheer georganiseerd, samen met Lionsclub Hoogeveen D’Rante en Rommy Bijlsma.

De twee muzikale vrienden speelden de sterren van de hemel en met name Dominic Seldis vertelde tussendoor anekdotes en verhalen over zijn instrument de contrabas, zijn leven als kind op een Engelse kostschool voor jonge muzikanten, zijn favoriete componisten en bijzondere, humoristische gebeurtenissen uit zijn loopbaan. De muziekstukken waren vooral klassiek, aangevuld met muzikale uitstapjes naar jazz en tango. Seldis wist het publiek bij zijn verhalen te betrekken, liet iedereen meezingen en neuriën met de bekende melodie van het lied Nessun Dorma en wist met zijn instrument dierengeluiden te maken. James Pearson schitterde in prachtig pianospel en meeslepende improvisaties. De twee muzikanten konden dan ook rekenen op een langdurige staande ovatie.

In stand houden

Stichting Behoud van de Grote Kerk kijkt terug op een succesvolle avond. Piet Hoving, voorzitter van de stichting: ,,We willen het Rijksmonument de Grote Kerk, inclusief De Haven, de oude kosterswoning, de oude pastorie en de Joodse begraafplaats graag in stand houden, omdat het als geheel van grote betekenis is in de ontstaansgeschiedenis van Hoogeveen. De Grote Kerk is natuurlijk in eerste instantie bedoeld voor het houden van erediensten, maar als we onze plaatsgenoten ook op andere momenten kunnen verwelkomen in dit prachtige monument, dan doen we dat graag. Daarom richten we ons, zeker na deze prachtige succesvolle avond, ook op andere activiteiten die passen bij het karakter van de kerk, zoals concerten, bijeenkomsten en lezingen.”