Kerststalletjes bewonderen in Beth-El; ruim 30 stuks staan tentoongesteld in vernieuwde koffieruimte

Hoogeveen - In het weekend van 21 en 22 december kunnen liefhebbers van kerststalletjes hun hart ophalen in het gebouw van baptistengemeente Beth-El aan de Boekweitlaan 65a in Hoogeveen. Tientallen kerststallen, groot en klein, worden tentoongesteld in de vernieuwde koffieruimte van de kerk.

Bij een aantal kerststalletjes worden persoonlijke verhalen verteld. ,,Sommige stalletjes hebben vele emotionele waarde. De een is een erfstuk, de ander heeft het gekregen van een bijzonder iemand. Dat geeft de tentoonstelling extra diepgang”, vertelt Rosita Scholing, een van de initiatiefnemers.

Opgeven

Kerststallen opgeven voor deelname kan nog. Ze kunnen worden gebracht op zondag 15 december tussen 12.00 en 13.00 uur en woensdag 18 december tussen 15.00 en 16.00 uur. Om te weten hoeveel kerststallen er gebracht worden, is opgave vooraf noodzakelijk. Dat kan bij Els Jonker, mailadres: elsjonker54@gmail.com.

De uitnodiging geldt voor alle Hoogeveners en de tentoonstelling is te bezoeken op beide dagen van 15.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. Naast de tentoonstelling van kerststallen is er een power point presentatie waar foto's en fragmenten uit het kerstevangelie te zien zijn, afgewisseld met kerstmuziek.

Vrede brengen

‘Wij willen met kerst nog meer de aandacht richten op de geboorte en betekenis van Jezus Christus naar deze aarde. Jezus kwam naar deze wereld als een Verlosser op aarde. Hij wilde Vrede brengen. Kerst wordt daarom ook wel het feest van de Vrede genoemd’, vertelt Scholing.