Hoogeveens Christelijk Mannenkoor geeft kerstconcert in Grote Kerk

Hoogeveen - Het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor geeft zaterdag 21 december om 20.00 uur een kerstconcert in de Grote Kerk in Hoogeveen.

HCM staat onder leiding van dirigent en pianovirtuoos Gezinus M. Veldman, die ook verantwoordelijk is voor de compositie van een groot aantal koorwerken dat door HCM wordt gezongen.

Aan dit bijzondere kerstconcert wordt medewerking verleend door dde begenadigde spinto-tenor Reza Ranjazmay. Reza groeide op in Tabriz in Iran in een Azerbeijaanse familie. In 2000 kwam hij als vluchteling naar Nederland. In 2002 begon hij met de studie Klassieke Zang aan het ArtEZ conservatorium Zwolle en studeerde af als Master of Music in 2008. Met veel succes zong hij dit jaar ook tijdens het Oranjeconcert van HCM in de Grote Kerk.

Het publiek was diep onder de indruk van zijn prachtige stem en beloonde hem met een ovationeel applaus. ,,HCM is blij dat Reza ook aan dit concert zijn medewerking verleent. Het orgel wordt, zoals gewoonlijk tijdens een HCM-kerstconcert, bespeeld door de bekende organist Frank Kaman”, vertelt een woordvoerder.

Elk jaar opnieuw biedt het kerstconcert van het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor een sfeervol en afwisselend muzikaal programma waarin, naast bekende en nieuwe liederen, er altijd ruimte is voor samenzang. De warmte en harmonie van de muziek en de Grote kerk met de prachtige akoestiek staan garant voor een geweldige muzikale voorbereiding op het naderende Kerstfeest.

De Grote Kerk in Hoogeveen is te vinden aan de Grote Kerkstraat 40 in Hoogeveen