Vrienden houden wake in Park Dwingeland voor Iraans gezin

Hoogeveen - Vrienden van het Iraanse gezin uit het Hoogeveense asielzoekerscentrum houden vanavond een wake in Park Dwingeland. Het gezin zou dinsdag worden uitgezet naar het land van herkomst, maar er is opnieuw een asielverzoek ingediend. Als ze teruggaan worden ze vermoord, omdat ze christelijk zijn.

,,We willen ons verbonden voelen met het gezin", vertelt een woordvoerder. Vanmiddag wordt de drie gezinsleden opnieuw gehoord door de IND. Zahra is christelijk, maar de IND gelooft haar niet. Als het asielverzoek wordt afgewezen zal de IND een spoedprocedure starten om het gezin binnen 48 uur uit te zetten. Als ze terug moeten naar Iran worden Zahra, Abbas en Efran vermoord."
 
Het kan ook zijn dat er na het gesprek van de IND een Verlengde Asielprocedure gestart wordt die ze dan in het detentiecentrum moeten afwachten. Wel wordt dan hun zaak opnieuw bekeken. ,,Daar hopen we nu op."
 
Het gezin werd afgelopen week 's morgens in alle vroegte opgepakt en naar het detentiecentrum in Zeist gebracht. Vrienden zijn in rep en roer in verband met het lot dat hun wacht in Iran. 
 
Iedereen is vanavond van harte uitgenodigd om om 19.00 uur bij de wake in Park Dwingeland aanwezig te zijn. 
 
Lees hier meer over het gezin en over de acties van vrienden. 

Gerelateerd nieuws