Iedereen is welkom tijdens Kerstival op Strand Nijstad

Hoogeveen - Het is zondag 15 december van 13.00 tot 18.00 uur feest op Strand Nijstad. Tijdens het Kerstival is er van alles te doen, te ervaren, te proeven en te zien. Zowel actief als creatief. Een Kerstival, net even ander.

Outdoor Nijstad start het Kerstival met runs voor jong en oud. Men kan hardlopen met hindernissen, met als hoogtepunt de grote survivalbaan. In het zand geeft zandkunstenaar Sikke-Bart Frieling uit Groningen (bekend van het Omroep MAX tv-programma Aan ’t Zand) een demonstratie en hij maakt een zandbeeld op een sokkel. Verhalenvertelster Astrid Ottes uit Assen neemt kinderen en volwassenen mee in haar kerstverhalen rondom het haardvuur in het Amfitheater. Hij tikt, Zij kwast, oftewel dichter Mischa van Huijstee en kunstenares Marijke van Es uit Smilde, maken kunstwerkjes ter plekke en op maat. Ook zijn er grote reuzenspellen aanwezig en kan er flink gesprongen worden op de luchtkussens.

Kunstzinnig tintje voor surfboarden

Karikatuurtekenaar Noël van Backer uit Hoogeveen laat de bezoekers van een andere kant zien. ,,Je moet wel even voor hem stil zitten’’, weet Henri Offerein. Hij vervolgt: ,,Op het strand mag je meewerken met graffiti-kunstenaar Nicky Nahafahik uit Hoogeveen om enkele surfboarden een kunstzinnig tintje te geven. Daarna krijgen deze een mooi plekje op het terrein.’’ Dj Serge uit Nieuweroord draait en vertelt het verhaal van de kerstplaat onder toezicht van living statue de Winterkoningin. Samen met IVN (instituut voor natuureducatie) kunnen pindasnoeren geregen worden en zijn er kunstzinnige eetbare vette taarten, voor vogels natuurlijk.

Vanaf 16.00 uur serveert zangeres Lara Boode uit Pesse samen met gitarist Gijs Kos liedjes in het restaurant. Offerein: ,,Natuurlijk zijn er veel vuurkorven en is er genoeg snert, oliebollen en warme chocolademelk.’’

Ook de kerstman is aanwezig tijdens deze eerste editie van het Kerstival.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis.