Galerie del Campo richt nieuwe doorlopende expositie in

Wijster - Galerie del Campo begint 1 januari met een doorlopend expositieprogramma dat de designmeubels van Jan den Uijl, keramiek, glas en fotografie bevat.

De sfeervolle en onder architectuur verbouwde huisgalerie vormt een fraaie entourage voor het exposeren van deze vier kunstvormen. De galeriehouders, Jan den Uijl en Lizette Groffen, zijn verheugd de bezoeker te kunnen verblijden met mooi en bijzonder werk van toonaangevende kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Willy van Bussel

Het nieuwe jaar wordt ingeluid met een expositie rondom het 40-jarig jubileum van de keramist Willy van Bussel. Voor deze gelegenheid heeft hij veertig kleine porseleinen kommen gemaakt. Belangstellenden zijn welkom van 13.00 tot 17.00 uur.

Keramiek en glas

Ook is dan werk te bewonderen van de keramisten Yuk Kan Yeung, Monika Debus, Liesbeth Kamp en Nirdosh Petra van Heesbeen, van de glaskunstenaars Mieke Groot, Ria Lap, Thea Figee, Richard Price en Geir Nustad en van de fotografen Harry Cock en Sake Elzinga. Al deze kunstenaars tonen gedurende langere tijd hun werk. In de loop van het jaar zullen regelmatig nieuwe kunstenaars uitgenodigd worden te exposeren, zodat er steeds een wisselend aanbod is. Vanaf het nieuwe jaar is de galerie geopend op afspraak op alle dagen van de week.

Dag van de Kunstenaar

In de loop van het jaar wordt de 'Dag van de Kunstenaar' georganiseerd. Deze dag staat in het teken van één of meerdere kunstenaars met exposities in en om het huis, met lezingen en demonstraties of andere bijzondere activiteiten.