HBC houdt kadertoernooi

Hoogeveen - De Hoogeveense Biljart Club houdt op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december voor de 35e keer het Chris Rebergen kadertoernooi.

Het toernooi wordt gespeeld in biljartcentrum l’Acquit aan de Terpweg 2 in Hoogeveen. Er wordt gestreden in twee klassen met elk acht deelnemers. In de ene klasse wordt gemengd kader gespeeld, dat wil zeggen dat sommige deelnemers kader 57/2 spelen en andere spelers kader 38/2. De spelers in deze klasse moeten 160 caramboles maken.

In de andere klasse wordt alleen gespeeld in het kader 38/2 en dienen de acht spelers 120 caramboles te maken. De spelers in beide klassen zijn kaderspelers die spelen in de kadercompetitie van het gewest Noordoost Nederland (Friesland, Groningen, Drenthe en Noordoost Overijssel) van de KNBB. De deelnemers komen uit Amersfoort, Assen, Beilen, Bolsward, Bovensmilde, Dedemsvaart, Franeker, Haren (Dld.), Groningen, Leek, Leeuwarden, Nieuw Weerdinge, Tuk, Woudsend, Zuidlaren en Zwolle.

Prijsuitreiking

De wedstrijden beginnen op vrijdag om 13.00 uur en op zaterdag en zondag om 11.00 uur. Op vrijdag en zaterdag wordt er dan gespeeld tot circa 22.00 uur, terwijl op zondag de prijsuitreiking om circa 17.00 uur plaatsvindt. Wie wil genieten van biljarten op hoog niveau is deze dagen van harte welkom in het biljartcentrum.