Wie heeft de mooiste bal?

Fluitenberg - Wat hadden ze een lol maandagavond in De Schildhoeve. Onder leiding van Rolf de Gier deden bijna vijftig mannen mee aan een workshop bloemschikken.

Er moest een decoratieve bal worden versierd en met het overgebleven groen werd een rendier verfraaid. ,,De enige die er een poedel van maakte was Henri Offerein”, vertelt De Gier lachend.

Bas Gruppen uit Zuidwolde had de mooiste decoratieve bal. ,,Dit is bepaald door een onafhankelijke jury. Het bloemschikken voor mannen wordt al 19 jaar gehouden, maar er is nooit gezegd dat het een wedstrijd is. Dat hebben de deelnemers er zelf van gemaakt.”

Bij binnenkomst lijken de heren nog niet zo strijdvaardig. ,,Dan kijken ze naar het voorbeeld dat er hangt en bieden erop als grap. Zogenaamd hoeven ze dan niet zelf aan de bak en kunnen ze direct aan het bier. Maar als het startsignaal klinkt, gaan ze allemaal los.”

Vrouwen zijn die avond niet welkom. ,,Normaal worden vrouwen hartelijk onthaald, vooral door zo’n grote groep mannen. Maar als ze tijdens deze cursus binnenkomen vallen, is het alsof ze een mancave in wandelen. Dan zijn ze even niet welkom”, vertelt De Gier met een knipoog.