PvdA-voorzitter Nelleke Vedelaar bezoekt Drenthe

Hoogeveen PvdA-partijvoorzitter Nelleke Vedelaar heeft afgelopen zaterdag een bezoek gebracht aan Drenthe. Ze is ontvangen in Hoogeveen, waar ze in gesprek ging met Drentse partijgenoten en met inwoners. Vedelaar was in Drenthe op uitnodiging van een groep actieve partijgenoten.

Deze groep is ontstaan als uitvloeisel van de kandidaatstellingscommissie voor de Statenverkiezingen afgelopen maart. Toen hun werk er op zat, zijn ze elkaar blijven zien, en zo ontstond het idee om concrete activiteiten te gaan organiseren. Het bezoek van Vedelaar is daar de eerste van. De leden van de groep zijn Jan Hulsegge (Emmen), Inge Oosting (Hoogeveen), Tryntsje Slagman (Borger Odoorn), Bert Damming (De Wolden), Jelbrich Peters (Tynaarlo) en Gerrit Eerland (Assen).

Goede evenwichtige verdeling

De gespreksonderwerpen waren onder meer jeugdzorg, armoede, betaalbaarheid van de zorg, energie, milieu, de stikstofdiscussie en de bereikbaarheid van het onderwijs. Ook de ontwikkelingen in Drenthe en Noord Nederland worden besproken. Een belangrijk onderwerp was werkgelegenheid: niet alles centreren in het Westen, maar een goede evenwichtige verdeling. Dat betekent ook investeren in Drenthe en andere noordelijke provincies. Drie van de aanwezigen waren jong en hebben hun ideeën naar voren gebracht. Wellicht komen er initiatieven voor een afdeling van de Jonge Socialisten in Drenthe.

Bibliotheek

Aansluitend werd een bezoek gebracht aan de Bibliotheek in Hoogeveen waar een presentatie en rondleiding werd gegeven over de vele activiteiten die zowel in als buiten de bibliotheek worden georganiseerd. Met hierbij een presentatie over onder meer het Taalhuis, de Verhalenwerf en de samenwerking met de scholen in Hoogeveen. Daarna volgden een wandeling door het centrum van Hoogeveen en gesprekken met inwoners van Hoogeveen.