HHC gaat unieke samenwerking aan

Hoogeveen - De Hoogeveense Hockeyclub heeft al een aantal jaren een gezellig en fanatiek damesveteranenteam. Op het veld draaien de leden van dit team hun reguliere competitiewedstrijden af en gaan zelfs met een koppositie de winter in.

Tijdens deze competitie komen ze ook hockeyvereniging Assen tegen. Altijd een lastige tegenstander, maar waar naderhand gezellig mee geborreld kan worden. Bij het naderen van het zaalseizoen liepen beide teams tegen hetzelfde probleem aan, namelijk net te weinig spelers voor een compleet zaalteam.

Bron van inspiratie

Onder andere geteisterd door wat blessureleed, of gewoon dames die liever genieten van hun winterstop, blijft er bij beide teams een klein fanatiek clubje over dat graag door wil in de zaal. De gezellige derde helft blijkt dan een bron van inspiratie en overleg. Eerst moest de bond gevraagd worden of er een eventuele samensmelting van twee teams mogelijk was en toen deze groen licht gaf is door beide clubs hard gewerkt aan de logistieke zaken er omheen.

Zo ontstond vrij vlot HVA/HHC DA met een eigen appgroep waarbij over en weer gecommuniceerd moest worden over welk shirt, rokje, waar trainen, wie coachen, wie gaat er keepen enzovoort. Ook daar werd er in hetzelfde fanatisme van alles geregeld en besloten.

Grappen

Gekscherend wordt er in de kleedkamer niet te veel tactiek besproken, want Assen is natuurlijk nog wel tegenstander in de veldcompetitie. Het blijft bij grappen natuurlijk, want de speelsters hebben elkaar nu hard nodig. Na een aantal keren trainen stonden de eerste twee zaalwedstrijden afgelopen zondag op het programma. Aangezien er in Noord-Nederland geen damesveteranencompetitie in de zaal bestaat, werd het kersverse unieke team in de reguliere damescompetitie verwerkt. Dat mag dan wel leeftijdsverschil opleveren en een behoorlijk verschil in snelheid, toch wisten de dames beide wedstrijden te winnen. Gesprekken gaan daarna al over de platte kar over de A28 van Assen naar Hoogeveen en/of weer terug, maar dan moet er nog heel wat gewonnen worden.

Al met al een mooi begin van deze unieke samenwerking tussen twee rivaliserende clubs van het veld, waar de speelsters trots op zijn.