Oud-wielrenner Gert Jakobs komt naar sv Hodo

Hollandscheveld - Oud-wielrenner Gert Jakobs bezoekt vrijdagavond 20 december voetbalclub Hodo. De sympathieke Jakobs komt zijn visie op samenwerken geven en vertelt tal van anekdotes uit zijn rijke wielerloopbaan.

Gert Jakobs is een voormalig, succesvol wielrenner uit Drenthe. In dienst van de PDM-ploeg startte hij maar liefst vijf keer aan de start van de Tour de France. Vier keer reed Jakobs de Tour ook daadwerkelijk uit. Jakobs werd gezien als superknecht. Hij trok jarenlang de sprint aan voor ploeggenoot Jean-Paul van Poppel. Altijd fietste hij in dienst van de ploeg. Gert Jakobs zorgde ervoor dat zijn kopmannen konden winnen. Zijn carrière en zijn leven kenden vele hoogte- en dieptepunten. Nu vertelt hij met humor en passie over zijn ervaringen in de presentatie ‘Zonder meesterknecht geen succes’. ,,Het belooft dus ook een mooi avondje te worden in de kantine aan de Kerkhoflaan’’, aldus het bestuur.

Nieuwe traditie

Twee jaar geleden startte Hodo een nieuwe traditie: ’n Avondje met’. Foppe de Haan had in 2017 de primeur, vorig jaar was Henk de Jong te gast en nu is het dus de beurt aan Gert Jakobs. De kantine is vrijdagavond 20 december om 19.30 uur open en om 20.00 uur start Gert Jakobs met zijn verhaal. De entree is gratis en iedereen die Hodo een warm hart toedraagt is van harte welkom. Vanwege de verwachte drukte wordt aangeraden om op tijd te komen. Na het verhaal van Gert Jakobs is er een ‘Rad van Fortuin’ met prijzen. Daarna is er nog volop tijd om onder het genot van muziek en een hapje en drankje na te praten in de kantine.