HHV wint thuisduel tegen WSS

Hollandscheveld - Afgelopen zaterdag kregen de handballers uit Hollandscheveld bezoek van WSS uit Oude Pekela. Na het verlies vorige week tegen EKC Näas was het zaak om deze week de draad weer op te pakken en de punten in Hollandscheveld te houden.

Bij aanvang van de wedstrijd hadden de Hollandschevelders 2 punten uit 2 wedstrijden. De gasten uit Oude Pekela wisten nog geen punten te pakken in de zaalcompetitie. HHV begon in de aanval met Janique Zomer, Sanne Schiphof, Richard Botter en Corneel Kikkert. In de verdediging startten Mandy Schuring, Birgit Strijker, Jarno Hein en Stef Zwartscholten.

Klein gaatje

HHV opende de wedstrijd met een 1-0 voorsprong waarna WSS de gelijkmaker maakte. De thuispelende ploeg kon al vroeg in de wedstrijd een klein gaatje slaan tot een stand van 4-2. HHV wist de voorsprong beetje bij beetje uit te breiden. In het laatste kwartier voor rust mocht Gerana Bennink het veld betreden voor Birgit Strijker. De teams zochten de kleedkamers op met een ruststand van 14-8.

Coach Rick Duinkerken attendeerde zijn ploeg er op dat het van belang was om niet te verslappen en met volle overtuiging te blijven spelen. De onoplettendheden van de eerste helft moesten er uitgehaald worden. Daarnaast ging de tegenstander in de tweede helft waarschijnlijker fysieker spelen. Voor HHV van belang om hierin niet mee te gaan en het eigen spel te blijven spelen.

Het was WSS die meteen na de rust tweemaal de korf wist te vinden. Hierna begon HHV ook weer met scoren. Het verschil kwam enkele keren weer terug op 4 doelpunten tot een stand van 16-12. Daarna ging het HHV voor de wind. Er werd tweemaal gewisseld. Birgit Strijker en Ruben Biemolt werden beiden ingewisseld. De scheidsrechter Bert Dalmolen floot met een stand van 26-19 op het scorebord de wedstrijd af.

Tweede team

Het tweede team speelde afgelopen zaterdag eveneens thuis. In deze wedstrijd voorafgaand aan de wedstrijd van HHV 1 traden de Hollandschevelders aan tegen AVO 4 uit Assen. Na een gelijk opgaande eerste helft met weinig doelpunten bewezen de Hollandschevelders de betere partij te zijn. De wedstrijd werd gewonnen met 22-12.

Volgende week spelen beide teams uit in Leek tegen Rodenburg. Bij zowel de eerste teams als bij de reserves zijn de teams volgens de ranglijst aan elkaar gewaagd. Het is zaak om te winnen om aansluiting te houden bovenin. Dit is tevens de laatste wedstrijd van het oude jaar. Na deze wedstrijd hebben de Hollandschevelders enkele weken rust.